Прехвърляне към съдържание


Снимка
- - - - -

Скрипт за снежинки


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 CheF0

CheF0

    Нов

  • Потребители
  • 5 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 30 January 2009, 20:15

<script type="text/javascript">
function rnd(){return Math.random();}
function xRnd(){return (rnd()/10);}
function yRnd(){return (2+2*(.5-rnd()));}
var letitsnow=true;
var flakes=Array("пътя до изображението");
var numflakes=20;
var GheosTime=50;
var Gheosdx,GheosxPos,GheosyPos,vx,vy,GheosObj,iVar;
var winwidth=640;
var winheight=480;

function sizeIt(){
window.winwidth=window.innerWidth?window.innerWidth:document.body.clientWidth;
window.winheight=window.innerHeight?window.innerHeight:document.body.clientHeight;
}

Gheosdx=new Array();
GheosxPos=new Array();
GheosyPos=new Array();
sway=new Array();
var swaymax=20;
vx=new Array();
vy=new Array();
sizeIt();
document.write('<STYLE TYPE="text/css">
.flk {position:absolute;top:-100;}</STYLE>');
for(iVar=0;iVar<numflakes;iVar++){
var thisflake=''+flakes[Math.floor(rnd()*flakes.length)];
Gheosdx[iVar]=0;

GheosxPos[iVar]=rnd()*(window.winwidth-30)+10;
GheosyPos[iVar]=rnd()*window.winheight;
sway[iVar]=rnd()*swaymax;
vx[iVar]=xRnd();
vy[iVar]=yRnd();
document.write('<DIV ID="f'+iVar+'" CLASS="flk"><IMG SRC="'+thisflake+'" BORDER="0"></DIV>');
}

function snowMove(id,left,top){
GheosObj=document.getElementById?document.getElementById(id).style:
document.all?document.all[id].style:
document.layers?document.layers[id]:null;
if(GheosObj){
GheosObj.left=left;
GheosObj.top=top;
}
}

function snowSwitch(s){
if(s=='on'){
if(window.letitsnow!=true){
window.letitsnow=true;
doSnow();
}
} else if(s=='off'){
window.letitsnow=false;
hideSnow();
}
}

function hideSnow(){
for(jVar=0;jVar<numflakes;++jVar)snowMove('f'+jVar,-100,-100);
}

function doSnow(){
if(letitsnow){
sizeIt();
delta=(window.pageYOffset!=null)?window.pageYOffset:document.body.scrollTop;
for(kVar=0;kVar<numflakes;++kVar){
GheosyPos[kVar]+=vy[kVar];
if(GheosyPos[kVar]>window.winheight+delta-20){
GheosxPos[kVar]=rnd()*(window.winwidth-sway[kVar]-30);
GheosyPos[kVar]=delta;
vx[kVar]=xRnd();
vy[kVar]=yRnd();
}
Gheosdx[kVar]+=vx[kVar];
snowMove('f'+kVar,GheosxPos[kVar]+sway[kVar]*Math.cos(Gheosdx[kVar]),GheosyPos[kVar]);
}
setTimeout("doSnow()",GheosTime);
}
}
//setTimeout("sunshine()",30000);
function sunshine(){
snowSwitch('off');return false;
}
window.onload=doSnow;
setTimeout("doSnow()",500);
</script>

1.Поставяте скрипта между <body> и </body>
2.Променяте var flakes=Array("пътя до изображението");

Мисля че не ви трябва демо

#2 LemmOon

LemmOon

    Нов

  • Потребители
  • 3 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 30 January 2009, 22:46

Нетрябва ли да се постави между <head> и </head> ?




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители