Прехвърляне към съдържание


Снимка

Използване на CSS в PHP документ


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mitko_uz

mitko_uz

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 282 Мнения:
  • Точки:5
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 23 May 2009, 20:02

Здравейте! :)

Започнах да уча PHP. Реших да се поупражня малко. Вмъквам си CSS документ, в който съм си задал background-а на страницата:
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylesheet.css" />

След това започвам да си пиша PHP кода. Проверявам какво се е получило и ми излиза само background-а, който си зададох в CSS-а.

И въпросът ми е дали може да се използва CSS в PHP страници.

Благодаря! :)
Saul Hudson SLASH is the guitar GOD!!!

#2 mitko_uz

mitko_uz

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 282 Мнения:
  • Точки:5
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 24 May 2009, 12:39

Edit: Всъщност си открих проблема. Просто PHP кода беше под див-а с background-а. :)
Saul Hudson SLASH is the guitar GOD!!!

#3 mitko_uz

mitko_uz

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 282 Мнения:
  • Точки:5
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 25 May 2009, 18:32

Сега възникна следният проблем:

Правя си див-а с преливката (backgroundtop) в PHP кода. След това си извеждам някакъв текст с echo. Проблемът е, че текста се появява под дива с преливката. Как мога да направя така, че да може информацията да ми се извежда на целия background?

HTML:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>

<title>Димитър Узунов (mitko_uz) - Портфолио!</title>

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylesheet.css" />

<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script>

<!--[if gte IE 5.5000]>
	<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script>
<![endif]-->

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<meta name="description" content="Димитър Узунов - Портфолио!" />

<meta name="keywords" content="портфолио, уроци, adobe, photoshop, illustrator, flash, видео, контакти, димитър узунов" />

<meta name="robots" content="index, follow" />

<meta name="author" content="Димитър Узунов" />

<meta name="reply-to" content="mitko_uz@abv.bg" />

</head>

<body>

<!--
<div id="loading">&nbsp;</div>
-->

<?php

echo "<div id='backgroundtop'>&nbsp;</div>";

echo "This is my portfolio!";

?>

</body>

</html>

CSS:

html, body 
{
	height: 100%;
	background-image: url('images/background.gif');
	background-repeat: repeat;
	font-family: arial, verdana, georgia , sans-serif;
	color: white;
	margin: 0px;
	padding: 0px;
}

#backgroundtop
{
	background-image: url('images/backgroundtop.gif');
	background-repeat: repeat-x;
	height: 471px;
}

Ето и скрийншот:

Публикувано изображение

Сетих се, че може текста да се сложи в div-а backgroundtop, но ако искам и друг PHP в div-а няма да стане...
Saul Hudson SLASH is the guitar GOD!!!

#4 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 25 May 2009, 19:49

Как така няма да стане, избщо, кви си ги говориш, бе :lol: <_<
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#5 Toonito

Toonito

    Потребител

  • Потребители
  • Пип
  • 137 Мнения:
  • Точки:18
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 26 May 2009, 00:01

Може да правиш каквото си пожелаеш. Първо си прави сайтовете статични, после прави текста с echo и print. Да е точно.
Всичко може с php.
Дори css-а да го вмъкнеш с php
<?php
echo "<link rel='stylesheet' type='text/css' href='style.css' />"; //и нямаш никакъв проблем
?>

А текста ти се явява под дива с картинката по простата причина, че ти си го написал извън дива.



echo "<div id='backgroundtop'>&nbsp;</div>";

echo "This is my portfolio!";



Затваряш дива, а след това пишеш текст, който очакваш да бъде в този див. Трудна работа :rolleyes:

#6 mitko_uz

mitko_uz

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 282 Мнения:
  • Точки:5
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 27 May 2009, 14:44

Да, наистина. :)

Разбрах и по-лесен начин за фона. Изобщо тоя див го махнах. ;)

А фона, понеже, е gradient, в CSS го написах така:

background: #000000 url('images/backgroundtop.gif') top left repeat-x;

И сега ми се разкара тоя див. ;)
Saul Hudson SLASH is the guitar GOD!!!




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители