Прехвърляне към съдържание


Снимка
- - - - -

Artistic Photo Backgorund


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 d0brin

d0brin

    Нов

  • Потребители
  • 20 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 17 June 2009, 19:11

Краен резултат:

Публикувано изображение

Това после може да го използвате като се снимате в къщи на някой стол или фотьойл, после на фотошоп махате фона и се слагате във стола от снимката :) .

Материали за фона:
Лампите ги зимате от тези изображения:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Стола:

Публикувано изображение

И фона зад лампите:

Публикувано изображение
1.0 Отворете нов документ със размер за снимка, примерно 1024х776.

2.0 Направете фона в цвят: 14080a

3.0 Отворете снимката с пода и от нея изрежете едно парче. После това парче го сложете в нашия документ. След като направите това, уголемете малко парчето с пода и дублирайте слоя. Дайте Ctrl + T , десен бутон на мишката и избирате Flip Horizontal , подреде снимките така:

Публикувано изображение

4.0 Маркирайте двата слоя с пода и натиснете Ctrl + E за да ги слеете. Взеемте Clone Stamp Tool и с него като натиснете Alt изберете някой очастък от пода и после с по мека четка нарисувайте средата кадето се сливат двете картинки на пода. Като направите това натиснете Ctrl + T и уголемете пода малко. След всичко това трябва да получете нещо такова:

Публикувано изображение

5.0 Направете нов слой. Земете Ractangular Marquee Tool и направете един голям правоъгълник и го запълнете с бяло ето така:

Публикувано изображение

6.0 Сложете на този правоъгълник Filter -> Blur -> Guassian Blur с настройка 26.1

Публикувано изображение

Note: Обаче както виждате на тази снимка от пода се вижда един ръб и трябва да го покрием затова, върнете се за малко на слоя с пода и натиснете Add Vector Mask или Layer -> Layer Mask -> Reveal All . След това вземете четка някаде 100рх мека,черна и във маската истънете крайчето на пода да стане ето така:

Публикувано изображение

Направете на слоя със бялото Opacity = 79% и даже може и малко да го съберете това бялото със Ctrl + T за да стане така както е от картинката по горе.

7.0 Отваряме снимката с 1вите лампи:

Публикувано изображение

От нея изрежете само средната голяма лампа и я вмъкнете в документа. (за отделянето на обкет от фона всеки си има различна техника примерно може да позлвате Pen Tool, Magic Wand Tool и други начини. Аз съм ползвал Pen Tool.)

8.0 След като сте я вмъкнали в документа със Ctrl + T я наместете по големина и натиснете десен бутон и цъкнете на Perspective, използвайте и този инструмент за да я нагодите за да изглежда по реално ето така:

Публикувано изображение

9.0 Маркирайте слоя с прожектора и му натиснете Ctrl + G за да стане в група. Това го правим защото ще слагаме ся осветлението и те са доста елемента. Направете нов слой в групата и във него с Elliptical Marquee Tool като задържате Shift, очертайте едно от кръгчетата на лампите:

Публикувано изображение

После сложете настрйките на това кръгче такаче да изглежда все едно че свети. Отидете в
Blending Options - Outer Glow
Blend Mode: Normal
Opacity: 100%
Noise: 0%
Spread: 3%
Size: 70%

Останалите настройкиги оставете както са си.
Дублирайте слоя с тази лампичка и така дублирвайте докато не запълните всички прожекторчета. Накрая този прожектор ще изглежда супер светещ и малко нереално затова на всяка втора лапичка от тройната редица която виждате вместо: Spread: 3%, го направете Spread: 0%. И накрая изглежда ето така:

Публикувано изображение

10.0 Дублирайте цялата група още 3 пъти и със Ctrl + T наместете останалите лампи ето така:

Публикувано изображение

11.0 Отворете снимката със стола отделте го от фона и го вмъкнете на нов слой в документа ни. На този слой със стола, първо оразмерете стола ако е много голям ако не си го оставете така, после натиснете Add Vector Mask бутончето което е долу в панела до New Layer бутона и във тази маска със черна мека четка малко истънете там където се слива основата на стола със пода и става ето така:

Публикувано изображение

12.0 Сега ще направим двойна сянка на стола. Двойна защото после ще имаме лампи който ще светат от горе и от двата края на снимката ни и за да е реално трябва да има 2 сенки. Така дублирайте слоя със стола и от Blending Options - Color OVerlay го нарпавете черно. После със Ctrl + T трансформирайте стола така че да стане легнала сянка и най-накрая сложете Opacity = 20% на слоя със сянката. След това дулирайте слоя със сянката и със Ctrl + T го модифицирайте да бъде в другата посока. Ето така:

Публикувано изображение

13.0 Отворете снимката на другите лампи, отделете ги от фона и ги вмъкнете във нашето изображение.

Публикувано изображение

14.0 Може да ги посмалите малко. Подредете ги във двата ъгъла ето така:

Публикувано изображение

Това става като чво взимате чвите 3 и ги слагате в единия ъгъл, после ги дублирате давате им Ctrl + T -- > Десен Бутон --> Flip Horizontal и подреждате новия слой от дургата страна.

15.0 На нов слой със Pen Tool очертаваме светлината във бяло която ще излиза от лампите ни ето така:

Публикувано изображение

16.0 Първо превърнете слоя във нормален слой а не да е Shape Layer, това става най-лесното е зимате Eraser Tool и цъквате един път върхо слов със формата ни и то ще ви каже че за да триете от слоя трябва да е нормален слой, натиснете ОК и слоя се превръща в нормален. След това му задайте Filter --> Blur --> Guassian Blur с настройка 13. След това задайте Opacity = 24% на слоя и се получава това:

Публикувано изображение

17.0 Дублирайте слоя с тази светлина още два пъти и го наместете към другите две лампи ето така:

Публикувано изображение

18.0 После маркирайте трите слоя със тази светлина натиснете Ctrl + E за да ги слеете и дублирайте слоя отново. Тук на този слой натиснете Ctrl + T -> Right Click -> Flip Horizontal и наместете слоя върху другите лампи:

Публикувано изображение

19.0 Отворете черно бялото изображение сега на нещо като някаква стара сцена. И директно го вмъкнете във фона на нов слой който задължително трябва да е между: ПЪРВИЯТ СЪСЗДАДЕН СЛОЙ СЪС ФОНА и СЛОЯ С ПОДА:

Публикувано изображение

20.0 Поставете го в средата на снимката ни. Тъй като в краищата остава черно дублирайте слоя с изображението натиснете му Flip Horizontal както преди направихме и го прилепте към ДЕСНИЯТ край на оснвната черно бяла картина. По зъщия начин доблирайте самоче новополучения слой и просто го прилепте към ЛЕВИЯ край на основното изображение ето така:

Публикувано изображение

21.0 Слейте трите слоя със черно бялото изображение с Ctrl + E и им сложете Blengind Mode = Color Dodge. Получава се ето това:

Публикувано изображение

22.0 Направете един слой за Photo Filter oт иконката кадето е Add Vector Mask до нея има друга която е ендо кръгче и се казва Create New Adjustment Layer и от менюто на тая иконка изберете Photo Filter като променяте цвета на: 720000 и Density = 50%

23.0 Последната стъпка е над всички слоеве освен последния слой със Photo Filter който е правите един нов слой. И го запълнвате целия със цвят: 533837 . Сега цялото ви изображение се скри и снимката ви стана този цвят. Последното нещо което трябва да нарпавите е да променито на този слой Bledning Mode = Color И получавате това което е и крайният резултат:
Или нещо малко по различно защото ползвах тук друга картинка за пода а не както на чвата картина която ви показах:

Публикувано изображение

Тук може да сложете ако искате малко допълнително нещо, което да излгежда като пушек, такъв сценичен пушек-мъгла. Това се прави като на нов слой най-отгоре но под слоя със стола със мека бяла четка рисувате кръгчета по цялата снимка после давате на този слой Filter-Blur-Guassian Blur с насройка по ваш избор в зависимост от това колко наситен пушек искате и най накрая променяте Opacity на слоя по ваш избор.

Надявам се че ви е харесал урока и това което се получава от него.:)

Направил: d0brin
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители