Прехвърляне към съдържание


Снимка

Изтриване на ред от MYSQL със PHP


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 rx3mer

rx3mer

    Нов

  • Потребители
  • 7 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 31 August 2009, 03:58

Значи всичко си работи добре, редовете ми излизат но като тръгна да трия с клик върху него изтрива винаги само последня ред. При всеки рефреш който дам изтрива винаги най-последния ред пак.
Опитвах по някакви уроци с checkbox- сове но те селектират ID-то но не трият ништо.

Ето кода ако може някой да помогне.... Кажете каде бъркам... или дайте други начини за триене на ред

<html>
<body>


<p>&nbsp;</p>


<table width="200" border="1">
  <tr>
	<td><?php

include ".../includes/config.php";

//select database

//if cmd has not been initialized



if(!isset($cmd))
{
	  //display all 
	  $result = mysql_query("select * from $tbl_name order by id");
	  
	  
 while($r=mysql_fetch_array($result)) 
   { 
   
	  //grab the title and the ID of the guestbook
	  $comment=$r["comment"];//take out the title
	  $id=$r["id"];//take out the id
	 
	 //make the title a link


	  echo "<a href='delete.php?cmd=delete&id=$comment'>$comment - Delete</a>";
	  echo "<br>";
	  echo "<br>";
	  
	  
	  
	  
	  
	}
}
?>
	  <?
if($_GET["cmd"]=="delete")
{
	$sql = "DELETE FROM $tbl_name WHERE id=$id";
	$result = mysql_query($sql);
	echo "Row deleted!";
}
?>
</td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>


#2 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 31 August 2009, 11:04

Получава се защото не си обработваш като хората данните в $id променливата. Предавай си я като хората, направи си if-else клузичка за граничните случаи и всичко ще си работи като хората ;)

П.П. Така как е? :P
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#3 rx3mer

rx3mer

    Нов

  • Потребители
  • 7 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 31 August 2009, 17:57

Получава се защото не си обработваш като хората данните в $id променливата. Предавай си я като дората, направи си if-else клузичка за граничните случаи и всичко ще си работи като хората ;)


мерси много веднага ще опитам с if-else стейтмените ...

Извинявам се но какво означава "Предавай си я като дората" :wacko:

#4 rx3mer

rx3mer

    Нов

  • Потребители
  • 7 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 03 September 2009, 14:58

мерси много веднага ще опитам с if-else стейтмените ...

Извинявам се но какво означава "Предавай си я като дората" :wacko:


слагах if i else на различни места но няма разлика... ако имаш време и ти се занимава дай един пример как ще стане...

#5 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 03 September 2009, 21:30

Не си знаеш граничните случаи - лошо.

Не ми се занимава, точно сега, ако съм в добро настроение тия дни може и да пусна нещичко.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#6 rx3mer

rx3mer

    Нов

  • Потребители
  • 7 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 03 September 2009, 22:49

мерси оправих се...

Писах в 3 български форуми чаках седмици и никой не ми даде дори близък до проблема отговор....
Написах в един чуждестраннен форум и отговора ми беше написан точно след 10 секудни :) :D ЯКО!

А казват ,че българите са най-умни и учени :D гавра...





0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители