Прехвърляне към съдържание


Снимка

Сърч форма


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 trick [mpt]

trick [mpt]

    Нов

  • Потребители
  • 8 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 02 September 2009, 16:24

Здравейте.
Запитването ми се отнася за сърч форма на сайт. Искам да кажа,че пхп е като супа в главата ми и толкова много неща прочетох, че чак почнах да се обърквам вече.. та по темата..
1. Направил съм функция:
if ($searching =="yes")
{
echo "<h2>Results</h2><p>";
}
- искам вместо резултатите да излизат на същата страница , да пренасочва към псециално за целта генерирана страница с резултатите (ако възможно, но се съмнявам , че не е).
2. Другото, което искам да попитам, колкото и смешно да е (все пак не се занимавам сериозно с пхп), когато в текстов едитор напиша съдържанието на таблицата (базата данни) , я запазвам примерно под име db и разширение .mysql нали?
Защото в един туториал бях видял разширение .inc
3. Третия ми въпрос е свързан с това:
mysql_connect("mysql.myhost.com", "user", "pass") - в първите кавички е разположението на БД в директорията, във второто и третото е името и паролата, с което се регвам в хоста , правилно ли съм разбрал?
4.Мисля,че това ще да е последния ми въпрос.. Направил съм само едно поле във формата за търсене, няма и бутон, защото е <input type="search"... и директно пишеш ключовата дума и цъкаш ентър - дотук добре, обаче в няколкото туториала за сърч форми с пхп са дали като пример полета с type="text" и когато се опитах да нагодя кода към моята форма не се получи... скриват се първите два реда код (пример: <? if ($searching =="yes") { echo "<h2>Results</h2><p> ) дотук , останалата част от кода печата като обикновен текст.

Общо взето това е, чудех специално за четвъртия ми въпрос, дали не го прилага кода, защото е на самия компютър и не е качен в хост ,но няма логика първите два реда да ги оцветява в розаво в сорса - демек го печата като пхп , а другото да го игнорира. Значи има грешка изобщо или когато съм бърничкал съм прецакал нещо (но аз се съмнявам ,че е от мен). Горе долу винаги тва е проблема при мен едната част от кода работи другата не...даже и с правилно написан код много често на мен ми се отпечатва като текст , незнам защо така...
Някой, който разбира повече нека отдели време и да ми обясни една проста форма от моя тип как да направя или поне от всичко описано да ми каже къде бъркам.
Благодаря за отделеното време (макар и ако само прочетете поста)!

#2 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 02 September 2009, 17:02

Щом си новичък:

1. Погледни за какво служи header("Location: http://път-до-страницата.php")
2. За базите използвай DBDesigner и PHPMyAdmin
3. По ред на кавичките: хост; юзер; парола. Още нещо, ако не си сфанал смисъла на базите данни. Имаш SQL сървър и на него създаваш бази от данни. Никви файлове, никви чудесии.
4. Изпълняваш ли си пхп кода на сървър? Защото ако не го правиш ще ти вади HTML-a коректно, а пхп кода като текст.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#3 trick [mpt]

trick [mpt]

    Нов

  • Потребители
  • 8 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 02 September 2009, 17:22

Щом си новичък:
...
2. За базите използвай DBDesigner и PHPMyAdmin
3. По ред на кавичките: хост; юзер; парола. Още нещо, ако не си сфанал смисъла на базите данни. Имаш SQL сървър и на него създаваш бази от данни. Никви файлове, никви чудесии.
4. Изпълняваш ли си пхп кода на сървър? Защото ако не го правиш ще ти вади HTML-a коректно, а пхп кода като текст.


Значи на кратко DBDesigner и PHPMyAdmin са програмки , с чиято помощ се пишат база данни.
Проблема с кода,е че не го изпълнявам на сървър.
Схванал ли съм правилно?
Също да питам - този SQL сървър как се създава (въпреки,че аз сам ще се поразровя искам да ми се обясни - ако не звучи нахално ,разбира се)
10x
Едит: Относно DBDesigner и PHPMyAdmin и двте ли трябва да ги дръпна?

#4 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 02 September 2009, 18:28

DBDesigner-a е програмка, в която си редактираш базата лесно, след това ти експортва SQL заявка, с която създаваш таблиците.
PHPMyAdmin-a e уеб приложение с което управляваш базите данни на да ден сървър.

Един съвет, остави засега базите и се оправи с пхп-то ;)

http://vbox7.com/play:66361f04 хъхъ
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#5 trick [mpt]

trick [mpt]

    Нов

  • Потребители
  • 8 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 02 September 2009, 20:08

DBDesigner-a е програмка, в която си редактираш базата лесно, след това ти експортва SQL заявка, с която създаваш таблиците.
PHPMyAdmin-a e уеб приложение с което управляваш базите данни на да ден сървър.

Един съвет, остави засега базите и се оправи с пхп-то ;)

http://vbox7.com/play:66361f04 хъхъ


Мерси много, страшен си!
б.д.у.: клипа цепи - метал чалга хах :lol:

П.п.: става ли да те помоля, да ми пратиш едно ЛС със скайпа си, искам да те питам за още някои работи




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители