Прехвърляне към съдържание


Снимка

Свързване на PHP i MySQL


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 profesora_1

profesora_1

    Нов

  • Потребители
  • 18 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 06 October 2009, 09:30

Имам стандартен код които преверява връзката с база данни исползвам XAMPP вклчил съм и Апачито и базата данни но когато вляза в локал хоста и ми дава следната грешка


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'mixo'@'localhost' (using password: NO) in E:\xampp\htdocs\index.php on line 6

<?php
$domain = "localhost";
$user = "mixo";
$password="limona";

[b]// Това е шести ред[/b]

[b]$conn = mysql_connect($domain, $user);[/b]


if($conn)
{
$var=" Поздравления $user Свързахте се успешно";
}

?>

<html>
 <body>
 
 
 <?php
 
 echo($var);
 
 ?>
 </body>
 </html>


Кажете какъв е проблема задал съм потребителско име и името на домеина не съм сложил парола с нея и без нея гешката е една и съща

#2 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 06 October 2009, 09:35

Опитай с:

$user = "root";
$password = "";

AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#3 profesora_1

profesora_1

    Нов

  • Потребители
  • 18 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 06 October 2009, 09:50

Стана

защо се получава така и как да го променя

#4 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 06 October 2009, 21:42

Защо?

Никва идея. Колкото пъти съм пускал XAMPP под Уин с дуго НЕ Е ставало.

Как да го оправиш - никва идея :lol:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#5 profesora_1

profesora_1

    Нов

  • Потребители
  • 18 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 11 October 2009, 14:14

Имам една база данни "potrebiteli" и в нея една таблица регистрирани потребители "reg_potreb"

Можете ли да ми дадете елементарен пример без много код как с регистрационна форма като се попълва само име и парола и как да го сложа в БАЗАТА ДАННИ

Нали имам си ФОРМУЛЯРЯ и само кода за слагането в БАЗАТА ДАННИ

Направил съм я ръчно смисъл не съм исползвал SQL езика а директно от phpMyAdmin

#6 akolevutd

akolevutd

    Потребител

  • VIP
  • Пип
  • 142 Мнения:
  • Точки:9
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 10 December 2009, 00:05

С Insert




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители