Прехвърляне към съдържание


Снимка

Кодиране на сайт с *.PNG?


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 16:19

Та... реших да видя що е туй HTML и CSS. Искам да попитам, дали е възможно да се използват слайснати *.PNG изображения (някои с прозрачност) от *.PSD лейаутче? По-точно, ще се запази ли прозрачността им?

Публикувано изображение


#2 np09

np09

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 280 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 17:04

зависи от браузъра. Има проблем с IE6, често ги прецаква :) Трябва да пробваш под всички познати как изглежда и където не са наред да си донапишеш каквото трябва. Иначе става принципно
Не се бори с конкуренцията... възползвай се от нея | Портал за домашни любимци

#3 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 17:34

Ами и на мен ми казаха същото... Даже няк'во фиксче имало... Мерси все пак. :)

Публикувано изображение


#4 np09

np09

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 280 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 17:41

да, има фиксчета, но с тях не съм много наясно и не мога да ти обясня подробно :) Успех
Не се бори с конкуренцията... възползвай се от нея | Портал за домашни любимци

#5 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 18:07

М чи то така са прави, бе. За фикс-а питай гугъл :)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#6 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 08 April 2010, 18:56

Окей, данкее!

Публикувано изображение


#7 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 09 April 2010, 15:06

Абе направо тук ще си питам. Какви могат да бъдат причините при кодиране на някоя страничка, изгледът да бъде прецакан в различните браузъри? Или поне как да търся инфо с Гуглеца?

Публикувано изображение


#8 np09

np09

    Редовен член

  • Потребители
  • ПипПип
  • 280 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 09 April 2010, 20:41

Предполагам, защото не работят с пиксели,а с код и си го интерпретират по различен начин :) Има сайтове, в които можеш да си тестваш как излиза в браузърите, ако ги нямаш при теб. А и внимавай с резолюцията, не знаеш кой на каква ще го гледа, трябва да е еднакво на всякаква.

Иначе пишеш fix for IE6 (или нещо подобно, не съм търсила много) или каквото ти трябва и ако не друго, то поне форуми с оплаквания по този въпрос, ще излязат :) И можеш да се ориентираш
Не се бори с конкуренцията... възползвай се от нея | Портал за домашни любимци

#9 misho

misho

    Потребител

  • Потребители
  • Пип
  • 115 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 15 April 2010, 09:55

Battleman, трябва да си избереш, дали ще правиш сайт за IE6 или за всички останали. Съветвам те да се концентрираш върху по-новите версии и другите браузъри, защото нещата, които не поддържа стават все повече и IE6 може само и единствено да те ограничава от тук нататък. Все по-малко хора ще го ползват, а и в зависимост от аудиторията на сайта ти можеш да си направиш преценка, горе-долу какъв процент ще са на шестицата.

#10 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 20 April 2010, 11:47

Ей ти за браузсерите http://www.w3schools...wsers_stats.asp , ей ти за PNG фикс-а http://www.google.bg...l=&oq=&gs_rfai= чети там, гледай струвай, квото ти е на душата. Ако добавиш една шпация ще имаш още опции.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#11 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 20 April 2010, 11:51

Нда, нда, гледах ги тези вече. ;)

Публикувано изображение


#12 Петков

Петков

    Стар вълк

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 623 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 29 April 2010, 16:38

Съвет 1
Ако не знаеш дали юзърите използват ИЕ6 или не (т.е. нямаш статистика) то НЕ ПОЛЗВАЙ ИЕ6 (е освен ако не искаш изрично да се ползва) - това е браузър на 10+ години мисля отдавна е дал фира.

Съвет 2
Ако все пак искаш сайта да изглежда ок на ИЕ6 използвай мин. количество 24 бит ПНГ колкото по-малко толкова по-малко ядове (мечо пух перифразиран :) )

Съвет 3
ПНГ фикс за който всички говорят е един AlphaImageLoader който и M$ не знаят как точно работи, но слава богу работи. Това което прави е някак странно но с 2 думи за hard-корнатите ПНГ=та в HTML-а той маха <img> тага и го замества със <span> и добавя някой силови екстри като display, position, width, height и още толкова. Не се чуди ако не откриеш снимката си на правилното място, ще се наложи да rewrite styles специално за span-а че и с !important; допълнение. Не така цветно е положението с 24 бита ПНГ фик-са за ЦСС, не разбрах точно как работи, и останалите хора не разбраха, и M$ и те но разбрах, че трябва много внимателно да се използва 24бит ПНГ за фон ИЗБЯГВАЙ ГО!! иначе ако имаш repeat фон на div и вътре имаш линкове, може да ти звучи странно но може да се окаже, че те не са цъкат - фикса еми зависи колко по колко ти е ПНГ-то ако е 5х5px - не се клика ако е обаче 1х1 няма проблеми. 2х2 - не се клика 3х3 се клика 4х4 също за по-нататък не знам, нямам толкова време да си играя с боза.

Съвет 4
Ако можеш да използваш ГИФ ползвай.


И накрая не на последно място, дано съм бил полезен не само на тебе, а и на всички блъскали си главата с това.
Публикувано изображение

#13 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 29 April 2010, 20:26

О, помогна ми и то доста! Та имам и друг въпрос. Правилно ли е кодирането, ако изображенията ми от лейаута са разположени абсолютно? Говорих с няколко човека, говорят противоречиво по този въпрос. Та и тук да питам...

Публикувано изображение


#14 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 29 April 2010, 21:01

Зависи за какво ги използваш.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#15 Петков

Петков

    Стар вълк

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 623 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 30 April 2010, 09:18

Зависи за какво ги използваш.

И аз така казвам, като цяло избягвай ги, но когато се налага да имаш div on div нямаш голям избор :) В крайна сметка защо не пушнеш да видим това над което се потиш?
Публикувано изображение

#16 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 18 May 2010, 11:22

Мани мани, че е мазало.

Сега имам друг проблем.
Имам си една менюформичка, където мисля да има Tab Panel-и. Намерих си подходящия скрипт. Приятнинко, всичко, ама едно не мога да направя. Става въпрос за Javascript Tabpanel-а на WebFX. Всичко си е перефктно, но не схващам как мога да направя последният Tab елемент да бъде различен от другите. Ето към какво се стремя:

Публикувано изображение

Рамката я направих, остана да сложа и Панелчето, но искам последния бутон, когато е неактивен да включва онази извивка, отбелязана с червено, да се вижда.

Надявам се да сте разбрали какво питам.

Ето HTML, CSS и JavaScript кода:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
	"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html>
<head>
<title>Tab Pane Demo</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link id="luna-tab-style-sheet" type="text/css" rel="stylesheet" href="css/tab.css" />
<script type="text/javascript" src="js/tabpane.js"></script>
</head>
<body style="background-color:#FF0">

<div class="tab-pane" id="tabPane1">

<script type="text/javascript">
tp1 = new WebFXTabPane( document.getElementById( "tabPane1" ) );
</script>

	<div class="tab-page" id="tabPage1">
		<h2 class="tab">General</h2>
		
		<script type="text/javascript">tp1.addTabPage( document.getElementById( "tabPage1" ) );</script>
		
		This is text of tab 1. This is text of tab 1. This is text of tab 1. 
		This is text of tab 1. This is text of tab 1. This is text of tab 1. 
		This is text of tab 1. This is text of tab 1. This is text of tab 1.
		
	</div>

	<div class="tab-page" id="tabPage2">
		<h2 class="tab">Security</h2>
		
		<script type="text/javascript">tp1.addTabPage( document.getElementById( "tabPage2" ) );</script>
		
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2. 
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2. 
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2.
		<br />
		<br />
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2. 
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2. 
		This is text of tab 2. This is text of tab 2. This is text of tab 2.
		
	</div>

	<div class="tab-page" id="tabPage3">
		<h2 class="tab">Privacy</h2>
		
		<script type="text/javascript">tp1.addTabPage( document.getElementById( "tabPage3" ) );</script>
		
		This is text of tab 3. This is text of tab 3. This is text of tab 3. 
		This is text of tab 3. This is text of tab 3. This is text of tab 3. 
		This is text of tab 3. This is text of tab 3. This is text of tab 3.
		
	</div>

	<div class="tab-page" id="tabPage4">
		<h2 class="tab">Content</h2>
		
		<script type="text/javascript">tp1.addTabPage( document.getElementById( "tabPage4" ) );</script>
		
		<fieldset>
			<legend>Content</legend>
			This is text of tab 4. This is text of tab 4. This is text of tab 4. 
			This is text of tab 4. This is text of tab 4. This is text of tab 4. 
			This is text of tab 4. This is text of tab 4. This is text of tab 4.
		</fieldset>
		
	</div>

</div>
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[

setupAllTabs();

//]]>
</script>

</body>
</html>

.dynamic-tab-pane-control.tab-pane {
	position:	relative;
	width:		411px;		/* width needed weird IE bug */
	margin-right:	-2px;
}

.dynamic-tab-pane-control .tab-row .tab {

	width:				70px;
	height:				22px;
	background:url(tab.png) repeat-x;
	
	position:		relative;
	bottom:			-5px;
	display:		inline;
	float:			left;
	overflow:		hidden;
	margin:			1px -1px 1px 0px;
	padding:		2px 0px 0px 0px;

	z-index:		1;
	font:			11px Tahoma;
	white-space:	nowrap;
	text-align:		center;
	vertical-align: middle;
}

.dynamic-tab-pane-control .tab-row .tab.selected {
	width:				80px !important;
	height:				30px !important;
	background-image:	url( "tab.active.png" ) !important;
	background-repaet:	no-repeat;

	border-bottom-width:	0;
	z-index:		3;
	padding:		2px 0 0px 0;
	margin:			1px -3px -3px 0px;
	top:			-2px;
	font:				11px Tahoma;
}

.dynamic-tab-pane-control .tab-row .tab a {
	font:				11px Tahoma;
	color:				Black;
	text-decoration:	none;
	cursor:				default;
}

.dynamic-tab-pane-control .tab-row .tab.hover {
	font:				11px Tahoma;
	width:				70px;
	height:				16px;
	background-image:	url( "tab.hover.png" );
	background-repaet:	no-repeat;
}


.dynamic-tab-pane-control .tab-page {
	clear:			both;
	background:		rgb( 252, 252, 254 );
	z-index:		2;
	position:		relative;
	top:			-2px;

	font:				11px Tahoma;
	color:				Black;
	padding:		10px;
}

.dynamic-tab-pane-control .tab-row {
	z-index:		1;
	white-space:	nowrap;
}

function hasSupport() {

	if (typeof hasSupport.support != "undefined")
		return hasSupport.support;
	
	var ie55 = /msie 5\.[56789]/i.test( navigator.userAgent );
	
	hasSupport.support = ( typeof document.implementation != "undefined" &&
			document.implementation.hasFeature( "html", "1.0" ) || ie55 )
			
	// IE55 has a serious DOM1 bug... Patch it!
	if ( ie55 ) {
		document._getElementsByTagName = document.getElementsByTagName;
		document.getElementsByTagName = function ( sTagName ) {
			if ( sTagName == "*" )
				return document.all;
			else
				return document._getElementsByTagName( sTagName );
		};
	}

	return hasSupport.support;
}

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// The constructor for tab panes
//
// el : HTMLElement		The html element used to represent the tab pane
// bUseCookie : Boolean	Optional. Default is true. Used to determine whether to us
//						persistance using cookies or not
//
function WebFXTabPane( el, bUseCookie ) {
	if ( !hasSupport() || el == null ) return;
	
	this.element = el;
	this.element.tabPane = this;
	this.pages = [];
	this.selectedIndex = null;
	this.useCookie = bUseCookie != null ? bUseCookie : true;
	
	// add class name tag to class name
	this.element.className = this.classNameTag + " " + this.element.className;
	
	// add tab row
	this.tabRow = document.createElement( "div" );
	this.tabRow.className = "tab-row";
	el.insertBefore( this.tabRow, el.firstChild );

	var tabIndex = 0;
	if ( this.useCookie ) {
		tabIndex = Number( WebFXTabPane.getCookie( "webfxtab_" + this.element.id ) );
		if ( isNaN( tabIndex ) )
			tabIndex = 0;
	}
	this.selectedIndex = tabIndex;
	
	// loop through child nodes and add them
	var cs = el.childNodes;
	var n;
	for (var i = 0; i < cs.length; i++) {
		if (cs[i].nodeType == 1 && cs[i].className == "tab-page") {
			this.addTabPage( cs[i] );
		}
	}
}

WebFXTabPane.prototype.classNameTag = "dynamic-tab-pane-control";

WebFXTabPane.prototype.setSelectedIndex = function ( n ) {
	if (this.selectedIndex != n) {
		if (this.selectedIndex != null && this.pages[ this.selectedIndex ] != null )
			this.pages[ this.selectedIndex ].hide();
		this.selectedIndex = n;
		this.pages[ this.selectedIndex ].show();
		
		if ( this.useCookie )
			WebFXTabPane.setCookie( "webfxtab_" + this.element.id, n );	// session cookie
	}
};
	
WebFXTabPane.prototype.getSelectedIndex = function () {
	return this.selectedIndex;
};
	
WebFXTabPane.prototype.addTabPage = function ( oElement ) {
	if ( !hasSupport() ) return;
	
	if ( oElement.tabPage == this )	// already added
		return oElement.tabPage;

	var n = this.pages.length;
	var tp = this.pages[n] = new WebFXTabPage( oElement, this, n );
	tp.tabPane = this;
	
	// move the tab out of the box
	this.tabRow.appendChild( tp.tab );
			
	if ( n == this.selectedIndex )
		tp.show();
	else
		tp.hide();
		
	return tp;
};
	
WebFXTabPane.prototype.dispose = function () {
	this.element.tabPane = null;
	this.element = null;		
	this.tabRow = null;
	
	for (var i = 0; i < this.pages.length; i++) {
		this.pages[i].dispose();
		this.pages[i] = null;
	}
	this.pages = null;
};



// Cookie handling
WebFXTabPane.setCookie = function ( sName, sValue, nDays ) {
	var expires = "";
	if ( nDays ) {
		var d = new Date();
		d.setTime( d.getTime() + nDays * 24 * 60 * 60 * 1000 );
		expires = "; expires=" + d.toGMTString();
	}

	document.cookie = sName + "=" + sValue + expires + "; path=/";
};

WebFXTabPane.getCookie = function (sName) {
	var re = new RegExp( "(\;|^)[^;]*(" + sName + ")\=([^;]*)(;|$)" );
	var res = re.exec( document.cookie );
	return res != null ? res[3] : null;
};

WebFXTabPane.removeCookie = function ( name ) {
	setCookie( name, "", -1 );
};








///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// The constructor for tab pages. This one should not be used.
// Use WebFXTabPage.addTabPage instead
//
// el : HTMLElement			The html element used to represent the tab pane
// tabPane : WebFXTabPane	The parent tab pane
// nindex :	Number			The index of the page in the parent pane page array
//
function WebFXTabPage( el, tabPane, nIndex ) {
	if ( !hasSupport() || el == null ) return;
	
	this.element = el;
	this.element.tabPage = this;
	this.index = nIndex;
	
	var cs = el.childNodes;
	for (var i = 0; i < cs.length; i++) {
		if (cs[i].nodeType == 1 && cs[i].className == "tab") {
			this.tab = cs[i];
			break;
		}
	}
	
	// insert a tag around content to support keyboard navigation
	
	
	var a = document.createElement( "A" );
	this.aElement = a;
	a.href = "#";
	a.onclick = function () { return false; };
	while ( this.tab.hasChildNodes() )
		a.appendChild( this.tab.firstChild );
	this.tab.appendChild( a );

	
	// hook up events, using DOM0
	var oThis = this;
	this.tab.onclick = function () { oThis.select(); };
	this.tab.onmouseover = function () { WebFXTabPage.tabOver( oThis ); };
	this.tab.onmouseout = function () { WebFXTabPage.tabOut( oThis ); };
}

WebFXTabPage.prototype.show = function () {
	var el = this.tab;
	var s = el.className + " selected";
	s = s.replace(/ +/g, " ");
	el.className = s;
	
	this.element.style.display = "block";
};

WebFXTabPage.prototype.hide = function () {
	var el = this.tab;
	var s = el.className;
	s = s.replace(/ selected/g, "");
	el.className = s;

	this.element.style.display = "none";
};
	
WebFXTabPage.prototype.select = function () {
	this.tabPane.setSelectedIndex( this.index );
};
	
WebFXTabPage.prototype.dispose = function () {
	this.aElement.onclick = null;
	this.aElement = null;
	this.element.tabPage = null;
	this.tab.onclick = null;
	this.tab.onmouseover = null;
	this.tab.onmouseout = null;
	this.tab = null;
	this.tabPane = null;
	this.element = null;
};

WebFXTabPage.tabOver = function ( tabpage ) {
	var el = tabpage.tab;
	var s = el.className + " hover";
	s = s.replace(/ +/g, " ");
	el.className = s;
};

WebFXTabPage.tabOut = function ( tabpage ) {
	var el = tabpage.tab;
	var s = el.className;
	s = s.replace(/ hover/g, "");
	el.className = s;
};


// This function initializes all uninitialized tab panes and tab pages
function setupAllTabs() {
	if ( !hasSupport() ) return;

	var all = document.getElementsByTagName( "*" );
	var l = all.length;
	var tabPaneRe = /tab\-pane/;
	var tabPageRe = /tab\-page/;
	var cn, el;
	var parentTabPane;
	
	for ( var i = 0; i < l; i++ ) {
		el = all[i]
		cn = el.className;

		// no className
		if ( cn == "" ) continue;
		
		// uninitiated tab pane
		if ( tabPaneRe.test( cn ) && !el.tabPane )
			new WebFXTabPane( el );
	
		// unitiated tab page wit a valid tab pane parent
		else if ( tabPageRe.test( cn ) && !el.tabPage &&
					tabPaneRe.test( el.parentNode.className ) ) {
			el.parentNode.tabPane.addTabPage( el );			
		}
	}
}

function disposeAllTabs() {
	if ( !hasSupport() ) return;
	
	var all = document.getElementsByTagName( "*" );
	var l = all.length;
	var tabPaneRe = /tab\-pane/;
	var cn, el;
	var tabPanes = [];
	
	for ( var i = 0; i < l; i++ ) {
		el = all[i]
		cn = el.className;

		// no className
		if ( cn == "" ) continue;
		
		// tab pane
		if ( tabPaneRe.test( cn ) && el.tabPane )
			tabPanes[tabPanes.length] = el.tabPane;
	}
	
	for (var i = tabPanes.length - 1; i >= 0; i--) {
		tabPanes[i].dispose();
		tabPanes[i] = null;
	}
}


// initialization hook up

// DOM2
if ( typeof window.addEventListener != "undefined" )
	window.addEventListener( "load", setupAllTabs, false );

// IE 
else if ( typeof window.attachEvent != "undefined" ) {
	window.attachEvent( "onload", setupAllTabs );
	window.attachEvent( "onunload", disposeAllTabs );
}

else {
	if ( window.onload != null ) {
		var oldOnload = window.onload;
		window.onload = function ( e ) {
			oldOnload( e );
			setupAllTabs();
		};
	}
	else 
		window.onload = setupAllTabs;
}

Публикувано изображение


#17 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 18 May 2010, 12:16

#tabPageX (това е ID-то на последната страница на панела){
 background/-color/-image: ала-бала;
ако се налага:
 height: XXX;
 width: YYY;
}

Така не става ли?

Хм, една темичка в HTML секцията няма ли да е по-добре?
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#18 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 18 May 2010, 12:20

--спам за сега--

Публикувано изображение


#19 Петков

Петков

    Стар вълк

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 623 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 18 May 2010, 14:23

пусни го качено някъде за да може да го видим с ИМГ-тата по-лесно е за ориентиране :)
Публикувано изображение

#20 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 18 May 2010, 18:26

http://battleman.comli.com/page.html

Публикувано изображение


#21 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 19 May 2010, 07:52

Ама тук, извивка няма :wacko: Я пак, че не разбрах нещо :blush:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#22 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 19 May 2010, 09:12

Е да де? Искам да я направя. Това, което ти ми каза, слага извивката в контента. Определено това, което искам трябва да го направя в JS-то.

Пътят към картинката: http://battleman.com.../css/corner.png

/off

789 коментар. ^_^

Публикувано изображение


#23 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 19 May 2010, 12:58

На последния h2 от му слагаш class или id (примерно: last-tab) след това:
background-image: url('път-до-картинката/моята-картинка.пнг');
background-repeat: no-repeat;
backgorund-position: top right;

Би трябвало да стане.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg

#24 Battleman

Battleman

    Ветеран

  • Потребители
  • ПипПипПипПип
  • 912 Мнения:
  • Точки:3
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 19 May 2010, 16:35

Ами виж какво се получава. :/

http://battleman.comli.com/page.html

Значи ще трябва да направя цялото табче с картинка. Все пак е решение. Мерси! :)

Публикувано изображение


#25 piell

piell

    Пиянка

  • Потребители
  • ПипПипПип
  • 653 Мнения:
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0

Публикувано: 19 May 2010, 16:55

Е, ти пък сега ...
background-color: #XXXXXX;
и ще го запълни подходящо, а пък ако иксаш да е текстура отзад, слагаш заобленото в един контейнер (div примерно) в h2 таг-а и прилагаш
float: right;
Разбира се ще трябва да се донаглася, ама това е положението.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители