Прехвърляне към съдържание


Sprint-Debugger

Регистриран: 22 Mar 2008
Офлайн Активен: 18 Mar 2019, 22:38
*****

Теми

Проблем при рендиране

19 June 2010, 11:38

Проблемът е, че макс-а тълкува предната страна на елемента като задна и при рендирането нищо не се показва. Знам, че има функция да се показват и двете страни, но това ще доведе до по дълго време за рендиране, ако проекта е голям. Въпросът ми е: има ли начин да "разменя" страните (предна и задна)? Преди ми се беше получило с едно огледало и реших да го измоделирам отново, но сега моделирам предната решетка на едно BMW и ме мързи пак да я правя. Ето снимка:

Публикувано изображение

Елементът не е "вътре" в капака. Сигурен съм, защото го местих на различни места. Ако го завъртя на 180 градуса по 'х' се рендира, но на мен не ми трябва да е на обратно :)

Идеи за проект по мултимедия

17 April 2010, 15:52

Значи трябва да направя проект (курсова работа) по мултимедия на програмата Adobe Premier Pro на тема: специалност "Финанси" на Икономически университет Варна. Искам да е нещо по-оригинално или интересно, защото примерните проекти, които ни показаха бяха еднотипни и скучни. Знам, че с тази програма не могат да се направят професионални проекти, но това е българското висше образование... С програмата работя добре и не бих имал проблеми в реализирането на каквато и да било тема, но проблемът е, че не ми идва никаква идея за "сюжета на клипчето". Самото то трябва да е точно 60сек. Трябва да включва картинки (нормални и transperant), текст, ефекти, говор, звук и звукови ефекти. Просто ми трябват някакви идеи какво да представлява клипчето. На когото му хрумнат, моля да споделя. След като го направя, предам и ми го оценят, може да го кача, за да го видите. :)

Добавяне на клавишни комбинации в 3ds Max

31 March 2010, 21:25

Искам да добавя функцията "Pick Spline", която се намира при AEC Extended -> Wall, чрез бърз клавиш, т.е. примерно като натисна бутона "q" от клавиатурата, да мога да си избирам spline, от който вече да мога да си направя стената. Мисля, че разбирате какво искам да направя. Намерих откъде се променят клавишните комбинации, но там има само за правене на стена, но не и правене на стена, чрез избиране на spline. Ако имате някаква идея, казвайте. :)
Питам, защото не успях да разбера как да си направя стени, чрез инструмента wall, и самите стени да си ги подравнявам по x и y под 90 градуса (както е възможно при Photoshop, Illustrator и др. да се задържи shift и да се чертаят прави линии). Затова плана на къщата реших да си го правя на Illustrator-a чрез вектори и да го импортвам в макс-а. Ако има решение и на този проблем, съвети са добре дошли. :)

Как да моделирам някои елементи на тонколонка?

08 July 2009, 15:11

Здравейте. Това е едно от първите ми самостоятелни упражнения в 3ds max. Искам да моделирам тонколонките на компютъра си. Имам обаче 3 въпроса за някои елементи.
1. Как да направя облия елемент в долната част на колонката - с нов елемент или някакси да променя главния, и как да стане това?
2. Колонката в горната си част се скъсява към края си. Има ли начин да хвана определен брой точки и скъсяването да стане плавно, защото сега съм го направил като хващам всяка 2ка точки поотделно (и естесвтено не се получава плавно скъсяване)?
3. В задната част на колонката има дупка. Как да я направя така, че да не е просто дупка, а да има и материал на вътре?
Дано да съм бил ясен. Ето 3 снимки какво точно искам (червените номера отговарят на номерата на въпросите ми).
Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Въпрос за "рамките" на елемените

31 May 2009, 14:31

Здравейте! Начинаещ съм в 3ds Max. Версията, която сложих е 2009. Разучих, че има няколко начина да се виждат "рамките" елементите, при натискането на F3 и F4 (не знам точно как се наричат тези "рамки", не ми се смейте много :) ). Само, че не можах да ги докарам до този вид:
1.: http://dox.bg/files/dw?a=4d044821b1
2.: http://dox.bg/files/dw?a=9483a75fa9
В момента е както на 1вата снимка, а аз искам да стане като на втората, смисъл онези бели ъгли да ги няма. Как може да стане това?