Прехвърляне към съдържание


coaster

Регистриран: 03 Jul 2009
Офлайн Активен: 30 Jan 2014, 21:22
*****

Теми

За четките във Фотошоп

22 August 2010, 12:59

Здравейте, форумци. Имам едно питане - преди време си прехвърлих някои фотошопски четки от старото ПС на новото. Версиите на PS са еднакви и на двете машини, обаче се получи нещо объркващо.. Повечето четки ми се повтарят и ми объркват работата. Ето какво имам в предвид:

Публикувано изображение

Проверих в Presets/Brushes, но там всичко си е както трябва - всички четки са си по един брой. Предположения, идеи, съвети?

Разни снимчОци

17 March 2010, 23:10

Здравейте. В тая вечер решавам да си пусна една темичка с разни мои снимки от миналите месеци. Просто щракнати моменти с обикновена сапунерка, и след това некадърно обработени с фотошоп. Рамките оставям на вашата ИЗКЛЮЧителна фантазия, демек може да ги изключите от цялостното нещо, щото съм ги пльоскала навсякъде без особена мисловна дейност.. Ако (не) си харесате нещо/нищо, коментирайте, критикувайте, всичко е добре дошло. Айде стига с философиите вече. :)

1.
Публикувано изображение

2.
Публикувано изображение

3.
Публикувано изображение

4.
Публикувано изображение

5.
Публикувано изображение

6.
Публикувано изображение

Редове на тетрадка..

19 January 2010, 23:01

Добър вечер на всички!
Предполагам, че повечето от вас често са си драскали някаква малка драсканица на тетрадката и впоследствие решават да си я украсят, просто ей така. Обаче тук се появяват очеизваждащите линийки, които уж ни помагат да пишем равно по листа.. И ето, че рисунката се съсипва заради тях :)
Понеже търсих както тук, така и при good ol' uncle Google, и не намерих никакъв материал по темата, ще попитам тук - има ли някакъв начин да се премахнат по-лесно редовете от тетрадката, без това да нарушава цялостта на рисунката? Сещам се само за Clone Stamp tool, обаче не ми се струва особено практичен за тая задача. Опитах и със Select -> Color range.. Обаче и това не даде резултат, защото рисунката е с черен молив, а редовете също са тъмнички.
Някой да има идеи?

Изправяне? Помощ?

30 September 2009, 15:08

Здравейте. Работя по един проект и той ми създава разни перипетии със снимки, фотоапарати и други фотографични детайли.. (?!) Имам следния въпрос: как може да се изправи/изравни/подравни, или какъвто и да е терминът, дадена снимка. Става въпрос за следното нещо:

Публикувано изображение

Та, как мога да направя така, че покрива на сградата да се изравни с границата на снимката, а да не е наклонен наляво, защото без да забележа съм изкривила снимката.. <_< Надявам се някой да е разбрал какво имам впредвид.
Моля, ако имате идеи, споделете!

Пиво-арт-конкурс

25 September 2009, 21:46

Здравейте, форумци.

Разглеждайки Фейсбук, случайно попаднах на нещо интересно. Ето за какво става въпрос: Цък.
Нямам за цел да правя комерсиална реклама, но знам, че тук има доста ПИВО- и АРТ-почитатели, и това ме води до мисълта, че ще има заинтересовани. Може би потенциалният победител е някой съфорумец!
Ако някой се реши да се пробва, нека поства тук своите варианти за "първа българска бирена чаша" (а защо не и Пълна бирена чаша)! :)