Преглед на новина

ebook войната през 2010 г – фаза 1: подготовка


Редица анализатори и журналисти се обединяват около идеята, че 2010 г. ще е отбелязана и с войната на ebook устройствата. Arstechnica също се присъединява към тях и представя какво готвят някои от устройствата, които ще се появят през годината.

За момента пазарът е свободно бойно поле: всеки се стреми да завземе максимално голяма територия като под всеки става дума за всички видове ebook устройства: ereader, e-ink, комбинациите LCD и e-ink и др., както и всички доставчици на съдържание за тези устройства.

Едно от интересните предложения през годината ще е Skiff. Ereader-ът ще разполага с 11.5-инчов e-ink дисплей с резолюция 174 dpi и ще може да изобразява стандартна вестникарска страница без никакво преоразмеряване. Разбира се готвят се и редица конкуренти на Skiff, при това не само в същия клас. 2010 г. ще даде началото и на цветните e-ink дисплеи, които със сигурност ще грабнат окото на потребителите. Е, първите устройства няма да са с очарователни цветове, но все пак технологията още прохожда. Хибридните устройства с LCD и e-ink дисплей също ще претендират за първото място.

Те ще са по-скъпи, но ще предоставят практична комбинация между интернет таблет и ebook. А някои устройства дори ще превръщат единия дисплей в клавиатура и ще може да ги използвате почти като лаптоп. Всички устройства ще се появят през идните месеци, когато фазата на подготовка ще приключи и ще започне същинската битка.

Ако новината ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.Новината е добавена от: e!ns7e!n
Източник: http://digital.bg

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.