Преглед на урок

Вентс

Вентс
Вентс
В този тюториал ще се научите как да рисувате вентс.Много е лесно,само ви трябва малко практика и ще станете добри.
Ще започнем с този Nissan 350Z

Следва да селектирате областта,върху която искате да е вента и да направете нов слой.Уверете се,че съвпада с переспективата на колата иначе няма да изглежда хубаво.

Сега селектирайте токущо направения слой,вземете четката и го боядисайте целия в черно.

Със селектирания вент слой вземете "polygon lasso" инструмента и при натиснат "Alt" диселктирайте част от вента.Правим това,за да придадем след малко 3D изглед на вента.Оставете съвсем малко място за оцветяване и не го правете много дебело иначе няма да изглежда реалистично.Ще искате също да добавите малко и отдолу (както е показано на снимката),така че кликнете на "backround" слоя и направете нов слой.Преместете новия слой над вент слоя.

Преминете на вент слоя като с помоща на много мека гума изтриете ненужните за вас детайли.

Сега преминете на "backround" слоя и направете селекция подобна на тази,можете да я направите по-малка или по-голяма,избора е ваш.Обаче ако я направите по-дълга ще изглежда по-реалистично.Правите това,за да добавите сянка към вента.Направете нов слой с тази селекция.

Отидете на слоя,който токущо направихте и вземете четката като изберете за цвят черно.Намалете плътността (opaccity) на цвета,така че да изглежда като сянка и започнете да оцветявате около вента.

Съединете (merge) тези 3 слоя в един.Ако е необходимо можете да направите някакви промени относно формата или размера чрез "transforming".

Накрая трябва да получите нещо
такова.

Автор: CRe/TiVe[/u]

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Коментари

Kr4ck3r

Браво .

levskar4eto

я кажете как да го селектирам тва

stefko_25

Тюториал? :D :D :D

giggless

Е какво е туи са как да го диселектирам нищо не сванах в тая част

ruhl

Голямо обяснение има този урок-няма що!

cerberpeter

Няма ли кои да обясни по-ясно урока и по-точно тая част с деселектирането???

lancer563

браво ве еми тия дето за 1ви пат работят с фотошоп нищо неразбраха нищо неси направил (n)

pavelcheto

Мисля че този урок го бях виждал някъде и там също беше лошо обяснен. Това е само превод.

overdoze

как се качфат pics?? да ви покажа

alex4e83

много е обаркано тука.опитай да го обясниш по-разбираемо.

helbleazer14

извинете за грешките бях ядосан.

strang3ra

Урока си е супер!То не може всички уроци да са изпълнени с лирика бе!И това не е единствения начин за селектиране,като не знаете други начини отидете в основни техники и поне се дръжте като големи хора!Не като някакви келеменца!Абсолютно пък по-лесният начин е с Pen Tool!Даже и ще ви кажа как:След като сте направили вента от селекцията черен деселектирайте(Ctrl+D),вземете Pen Tool(P) и както е показано тук да направите "вдлъбнатините" от двете страни,очертавате по контура,вземате четка с депелина по ваше осмотрение или 4-5px (зависи от големината на снимката),кликвате с десен бутон на мишката(като пак сте взели Pen Tool-a избирате Stroke с отметка на Simulate Pressure,и избрана четка в опцията,натискате ок и става линия!Всичко това трябва да направите на нов слой за да намалите опаситито после!И по-нататък си следвате урока!

tanisto

А аз пък мисля, че е крайно време някой да вземе сериозно отношение за изказвания от типа...Еб....ал и т.н. защото това вече на нищо не прилича. Който иска да вземе отношение от модераторите дали ше е Мая Пенчева, дали ше е някой друг...просто не мисля, че това е нормално. И в заключение мога да кажа, че МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА, ЧЕ УРОКА Е ЗА ПО-НАПРЕДНАЛИ!!! Неможе някой който не знае основните техники да псува и да обижда наляво и надясно....разберете го!

Avenged

Не обиждайте,урока е обяснен много добре и е за по-напреднали.Като сте ламери и ви е зле обяснен отидете в "Основни техники"!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.