Преглед на урок

Режимите (Blending Modes)

Режимите (Blending Modes)
Режимите (Кой за какво е?)


Някога се чудихте точно какво правят всички тези blend modes? Ето в този урок ще ви покажа много подробно обяснение на блендовете точно какво се получава и какво ти прави различни.
Взаимодействието между вашите слоеве е важно, точният ефект зависи от какво режимът на съчетание избирате за да се прибави всеки пиксел, който е добре сложен, главно над или под друго.
Важно е да знаете, че настройките на непрозрачност и запълване на слоят също са жизненоважни за ефективността от режима за съчетание, който може да изглежда ужасно при 100%, но съвършен ако бъде понижен.Normal
Това е нормалния бленд (както се подразбира) и ефекта при съчетание се сгъстява непрозрачноста.

Dissolve
Аз не мога да видя с какво може да се съчетае този мод и не виждам някой да го използва.Той за мене е излишен ;)

Darken
Този режим прилага само тъмни области на графиката от върховият слой на долната част - той не (може би странно) е използван за да затъмнява илюстрацията. За да затъмнявате изображение, вие можете да разгледате Multiply.

Multiply
При този режим плътностите се размножават и изображението потъмнява. Това може да бъде употребявано за да възстановяват изображенията, които са твърде леки като удвоява слоят на оригиналът и намества горният (дубликат) за да се размножават.

Color Burn
Насищане и контраст, този режим дава много поразителни резултати. Той също потъмнява малко, но се знае, че този режим често получава толкова крайни цветове та даже да не могат да се отпечатат на принтера.

Linear Burn
Потъмнява долният слой за да отрази слоят за съчетанието на оцветяването.Получава се чрез намаляването на яркоста.

Lighten
Този режим прилага областите на светъл пиксел от върховият слой на долната част - този режим не (може би странно) е използван за да изсветлява илюстрацията, а за да налага някой над друг. За да изсветлявате изображение.

Screen
Това може да бъде употребявано за да възстановява изображения, които са твърде тъмни, като удвоява оригиналната слой и настройва горното (копие) да прожектира, и наглася непрозрачност за да подхожда.

Color Dogde
Подобно към екран, но черно на върховият слой няма ефект върху изображението, включително другите цветове ще оцветят тези долу както и увеличавайки цветното насищане и намалявайки контраста да могат да съчетават правилният тон. Полезни за създаване силни резултати.

Linear Dogde
Това е като Color Dogde ,но и съчетава цветът като увеличава яркоста.

Overlay
Този режим работи като проверява светли и размножаващите се тъмни области. При ниска непрозрачност той е подобен в нормално състояние, просто с по-интензивни цветове. Много полезен за прибавяне на текстури към изображения.

Soft Light
Това осветява и затъмнява цветове на изображение, зависещи от цветът за съчетание. Подобно ТО осветява разпръснат прожектор изображение, много ефективен начин на правене на тонални настройки -, по който по-ниската непрозрачност дава по- слаб ефект.

Hard Light
Обикновено не използваната толкова меко светлина има повече контролируем ефект, но това ще затъмни изображение ако цветът за съчетанието е тъмен, осветява се ако то е леко и увеличава контраст.

Vivid Light
Ефективно, този режим е като общо за изгаряне и хитрина - изгаряйки тъмните области на съчетаващият се слой за по-ниският, и избягвайки светлите области по същия начин.

Linear Light
Където имиджът за съчетание е тъмен, изгарянето е приложено към долният слой.

Ping Light
Това заменя цветовете на долният слой, зависещи от цветовете на слоят за съчетаване. Ако цветът за съчетание е светлина, пикселите, по-тъмните от него са върнати, и пикселите, по-леките от цветът за съчетание не се променят. Ако цветът за съчетание е тъмен, пикселите, по-леките от него са върнати, и пикселите, по-тъмните от цветът за съчетание не се променят. Труден за обяснение - пробвайте го!

Hard Mix
Дава резултат, подобен на светлината на игла и контраста на настройка с неговият максимум. Резултатът е много суров оцветявайки в големи кръпки.

Difference
Много полезни за създаване драматични ефекти - то обръща тоновете и се оцветява с яркостта на резултатът зависещ от разликата между съответните пиксели. По този начин две еднакви изображения ще завършат с чисто черно, както и да е БЯЛО на ЧЕРНО ще завършва с чисто бяло.

Exclusion
По-мека версия на разлика, дава по-малък контраст, белтъци в съчетанието, което изображение ще инвертира на долният слой - и подобно.

Hue
Тук, цветовете на върховитият слой са комбинирани с насищането на долният слой и яркост. Това дава силен ефект за тон, но може да бъде слабо ако изображенията не са удовлетворени за режимът.

Saturation
С този режим, нивата за насищане на долният слой са превърнати в това от техните съответни пиксели по-горе. Полезен да направите обекта да попие цветът или образец.

Color
Само яркостта на долният слой е използвана, докато цветът и насищането от горният слой са разместени на него. Ако ефектът не е доста както беше желано, пробвайте цвят вместо това.

Luminosity
Само блясъка на върховития слой е запазен, цветът и насищане са от долното изображение.

Надявам се да съм ви помогнал с този урок за режимите в Photoshop.

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Коментари

nikola796

Благодаря ти много полезен урок

ShadowSoul

От кога го търся тфа ;)

deep_inside

да и аз ся ако разбера и как да си обърна слоя с надолу главата напрово ще почерпа :)

maqpen4eva

Edit->Transform->Flip Vertical

deep_inside

страшно много мерси :)

miss_love

мерсак :-)

pavel4o

браво. търсих точно кое какво е.

nakatakz

каде да намеря Blending Mode
плс кажете

sun shines

Ще е хубаво да четеш какъв урок поставяш тук, защото е пълно с грешки от автоматичният превод.

tanz

Преводът е направо потресаващо ужасен !

maqpen4eva

Dissolve
Аз не мога да видя с какво може да се съчетае този мод и не виждам някой да го използва.Той за мене е излишен ;)
Много малко си "виждал" явно :)

koii

maqpen4eva не бъди саркастична - коментара е част от безупречния автоматичен превод на иначе полузното резюме! За превода давам 1.

ivaka4

Ами може ли да ми кажеш от каде да си свлая или да активирам всички модели ? Защото при мен не са активирани всички като при теб!

pohf

Не си създал нов документ. File -> New.

За начинаещи запалянковци: :)
http://www.myjanee.com/tuts/start/start.htm

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.