Преглед на урок

Маркиране на къдрава коса

Маркиране на къдрава коса
В този урок ще сменяме фона зад сложен за маркиране обект.

1. Отваряме снимката във Фотошоп. Ще използваме филтъра Extract, който е деструктивен (трие пиксели), затова копираме background слоя и правиме невидим оригиналния слой (като цъкнеме на оченцето пред името на слоя). Кръщаваме копието frizzy hippy:2. Избираме Filter -> Extract

3. Задаваме настройки, като посочените долу и започваме да рисуваме селекция около обекта. Ако не ни хареса маркировката, избираме гумата и коригираме, където се налага.

Натиснете върху картинката за цял размер.


4. Избираме кофата с боя и цъкваме в областта, която искаме да запазиме, после даваме ОК. С това изтриваме фона и създаваме нов слой, който съдържа само желания обект. Обърнете внимание, че по краищата на изображението не е рисувано с инструмента - краищата нямат нужда от селектиране, тъй като се изрязват от страницата.

Натиснете върху картинката за цял размер.


Стигнахме до тук:5. Ctrl+клик с мишката върху новия слой, създаден от филтъра, за да го маркираме.6. В панела със слоевете правиме невидим новия слой и даваме да се вижда оригиналния. (Сменете му името, за да може да правите промени по него.)

7. Създаваме маска на слоя, като натиснеме бутончето за маска долу в панела със слоевете:8. Избираме инструмента Четка и рисуваме с бял цвят в онези области, които искаме да станат отново видими и с черен цвят онези, които искаме да бъдат скрити.9. Създаваме нов слой, на който ще бъде фона. Преместваме го най-отдолу, под другите слоеве.10. Избираме инструмента за градиентно запълване със следните настройки:11. Върху снимката извлачваме линия, която да върви централно отдолу нагоре. После отпускаме бутона на мишката.Готово! Ето крайния резултат:В урока е с градиент за фон, но вие може да си сложите за фон на нов слой всяка снимка, която ви хареса.

Преведено от: Ledenata
Източник на урока: www.planetphotoshop.com

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Коментари

lazo

Това е професионален урок и може да се използва в изработка на списания където има нужда от такава обработка. Това е наистина полезно, който има намерение и се занимава с фотография ще му е нужен, успех...

ertyu

супер! точно това ми трябваше!
много съм доволна.

gruh

страхотин урок :P

kkukkla

добре,че са ледената и мая пенчева да обясняват добре,иначе сме загубени,браво....

tanq333

Зашо не мога да го цопирам със ctr+клик на мишката?Не ми се получава

The_InSidE

Някой може ли да ми каже какъв фотошоп трябва да имам,за да мога да потвърдя стъпка 3 и 4 от урока,защото не ми позволява.Засега използвам Photoshop CS2. Проверих за налични ъпдейти,но без резултат,"OK" ми е забранен.Урокът ми изглежда полезен,ще ми е необходимо да го приложа.

sianavalkanova

Ами аз съм с цс 4 и не мога да го намерч екстракта, не ме разбирайте погреяшно знам къде да го търся. Просто при филтрите го няма. Преди като бчх с цс 3 съм работила с него, но сега го няма...

abaliev

sianavalkanova, линка ще даде отговор на въпроса ти.

http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4048

M!mZ4ityY

Това е най-добрия урок за премахване на фон на хора с къдрави коси.наистина много ми помогна.мерси!

eppixx

Скоро смених CS4Extended с CS5, жалко че плъгина не става и за нея. Иначе урока е супер. Благодаря.

eppixx

Май първо трябваше да проверя и тогава да пиша :) Вече има opyional plug-ins и за CS5
http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=4688&fileID=4376

hishtnica

Урока изглежда супер. Аз съм с къдрава коса и от години се мъча с изрязването, НО и аз не мога да се справя с тоя филтър - екстракт. :( С CS5 съм. :( ХЕЛП!!!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.