Преглед на урок

Корекция на наклона на снимка

Корекция на наклона на снимка
Тук ще видите как може да си промените наклона на изображението.

1. Отваряте снимката, чийто наклон ще корегирате. Снимката, която съм взела от http://go.funpic.hu си е съвсем наред, но не намерих по-подходяща за целта.
Ето я и нея:2. Трябва да зададете ъгъла на промяна. Това става, като изберете инструмента за измерване (Measure Tool) – с натискане на буквата I или от кутията с инструменти. Ето къде се крие този инструмент:Кликнете веднъж за начална точка и влачете с ляв бутон на мишката, докато решите, че това е, което искате, после отпуснете бутона. Аз мисля да следвам линията между прозорците на първи и втори етаж.3. След това отивате на Image -> Rotate Canvas -> Arbitrary... Веднага ще ви се покаже прозорец, който ви информира какъв е ъгъла на корекцията, според линията, която сте начертали в предишната точка. Просто потвърдете с ОК.4. В този момент изображението ви изглежда по-зле от всякога,
но имате поне два варианта да изрежете вече завъртяната картинка. 1) С правоъгълника за маркиране си правите селекция, като се придържате в рамките на снимката. Ако не успеете от първия път, опитвайте, докато стане. Когато вече сте доволни от маркировката, избирате от меню Image -> Crop – така се изрязват всички ненужни кривотии. 2) Друг начин да изрежете желаната част от изображението е, като изберете инструмента Crop Tool - натиснете буквата С. Очертайте правоъгълник и после натиснете Enter. Ако не ви харесва резултата, винаги може да се върнете назад от палитрата History.

Ето го моя краен резултат:Успех на всички! :)

Автор: Ledenata

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.