Преглед на урок

От снимка в едноцветна щампа

От снимка в едноцветна щампа
С това упражнение ще се научим как да направим еднослоен шаблон (щампа) от цветна снимка по избор.

1. Започнете с отварянето на желаната снимка:2. Махнете цветовете на снимката Image -> Adjustments -> Desaturate.3. За да улесним по-нататъшната си работа трябва да увеличим контраста между бялото и черното на вече десатурираната снимка. За целта отидете на Image -> Adjustments -> Brightness/Contrast4. Тази стъпка е много важна. От стойностите, които ще зададете за нива на контраста и яркостта ще зависи крайния резултат на упражнението, вашия еднослоен шаблон. Опитайте различни стойности. В крайна сметка ще се селектират само "най-черните" области. Нагласете наситеността на черното като придвижвате триъгълничетата както е показано на картинката и ще видите как снимката ви започва да прилича на шаблон:5.Отидете на Select -> Colour Range, за да постигнете още по-добър краен резултат:6. По същество чрез Colour Range фотошоп "избира" желания цвят, най- светлите части, средните стойности и най-тъмните части (сенките) на вашата снимка. В конкретния случай ние правим еднослоен шаблон, значи имаме нужда да селектираме сенките. Изберете Shadows и Greyscale от Selection Preview-то, както е показано на картинката:и дайте ОК. Виждате как фотошоп прави селекция на сенките или на "черната област" от снимката ви.

7. Направете нов лайър, за да отделите новата селекция от останалата част на снимката. Знаете как се прави това (с бутончето за нов лайър от лайър палета, червеното квадратче на картинката)8. Сега трябва да запълним селекцията само с един цвят. Това може да се направи:
- или с кофата Paint Bucket кликнете където и да е из селекцията
- или отидете на Edit -> Fill и избирате black от отварящото се меню и давате OK (разбира се може да изберете какъвто цвят си искате, за да запълните селекцията).

9. Сега махнете "оченцето" от Background-а си, така че да остане видим само новия ви лайър (зеленото квадратче на горната картинка)

10. И сме готови. Направихме от цветната си снимка щампа или шаблон от един слой:Опитайте! Лесно е и могат да се направят страхотни неща с този урок!Преведено от: marta
Източник на урока: www.stencilrevolution.com

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Коментари

playdead

мерси за урока :)

TUZara

От кога се чудя как да си изпраскам цветното лого на отбора ми в едноцветно така,че да може да се направи от фолио.А и предполагам ще е полезно за тия който си праат странни шаблончета и после си дават паричките за да ги рисуват по кошчетата и пейките :)

marta

хаххахаха..ами всеки с интересите си..радвам се все пак че съм била полезна:)

BIRZIA

мерси за урока

irri_na

Много хубав урок, ама тва с зеленото квадратче го нямам как да махна очертанието тогава?

irri_na

Справих се!

la_mystic_au_jazz

Здравейте!Имам един въпрос.
Как да направя очертанията по-ясни,за да мога по-лесно да изрежа контурите?
Въпросът е по-скоро как да направя шаблон?

Благодаря предварително!

hollander

i lesno i polezno.
Blagodarq

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.