Преглед на урок

LCD

LCD
Започнете с нов документ 400x200px, натиснете D, а след това X за да изберете дефулт цветовете но белият да е Foreground а черният Background. Изберете Rounded Rectangle Tool.Направете малко правоъгълниче (не е точноправоъгълник), след това натиснете с дясно копче върху него и изберете Make Selection и натиснете ОК. След това вземете кофичката и изберете светло сиво и запълнете селекцията. Също така на нов слой оцветете бекграунда с черно.Отидете на Select -> Modify -> Contract, изберете 6 pixels и натиснете ОК а след това Delete.Отиваме на Layer -> Layer Style -> Bevel and Emboss и въведете следните настройки:

Style: Inner Bevel
Technique: Smooth
Depth: 100%
Direction: Up
Size: 5px
Gloss Contour: GaussianНаправете си нов слой и след това се върнете на предишният където беше бъдещият монитор. Вземете Magic Wand и натиснете вътре в монитора за да се получи селекция като на картинката.Сега се върнете на новият слой и взмете отново кофичката (Paint Bucket Tool) и изберете по-тъмно сиво от предишният път и запъленте селекцията с него.Докато слекцията е още активна направете нов слой и изберете Gradient Tool. Вземете Reflected Gradient и започнете от горният край на селекцията до долният и намалете Opacity на 40%.Направете си нов слой и вземете Paintbrush. Зуумнете на 200% и изберете дебелина на четката 9px. Направете лния като тази на кртинката с подобен цвят.Сега отивате на Layer -> Layer Style -> Bevel and Emboss със следните настройки:

Style: Inner Bevel
Technique: Smooth
Depth: 100%
Direction: Up
Size: 5px
Gloss Contour: Linear

Сега вземете Eliptical Marquee tool и направете колкото искате дискчета както е показано на картинката но на всяко тябва да слагате Bevel and Emboss със настройки каквито ви харесват.След като сте готови копирайте кабела със всичките дискчета по него и го пейстнете в нов документ с прозрачен бекграунд (Transparent) и отидете на Image -> Rotate Canves -> Flip Horizontal. След като завъртите изображението натиснете Ctrl-A и отново копирайте и го пейстнете при монитора и го разместете така че да изглежда като другият кабел. Остава само да преместите слоевете с кабелите под слоя с монитора и сте готови.Източник на урока: www.deepillusion.net

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: dfkj

Коментари

Xfirebg

http://i13.tinypic.com/4bp5s1h.gif

Хубав урок!Браво.....

SuBS__Zer0

Аз съм начинаещ и може ли да ми кажете как точно се казва кофичката

SuBS__Zer0

Не не намерих

Maniuni

кофичката е Paint Bucket Tool

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.