Преглед на урок

Aнимирани клавиши

Aнимирани клавиши
Този урок не е подходящ за начинаещи потребители!

1. Създайте нов документ с бял цвят и размери 200х250.

2. Създайте нов слой и с инструмента Rounded Restangle Tool направете фигура с черен цвят подобна на тази:3. Tова ще е един от клавишите. Сега трябва да добавим и останалите клавиши. Дублирайте слоя с първия клавиш и преместете фигурката на място където ще стои следващия, докато добавите всички и получите нещо подобно:4. Клавишите трябва да са на еднакво разстояние един от друг, това е важна стъпка, след което трябва да подредите слоевете по реда на номерата на клавишите в низходящ ред, когато сте готови, панела със слоевете трябва да изглежда така:5. Инвертирайте всички слоеве с клавишите (Ctrl+I)

6. Сега изберете първият слой "9" и добавете стила Layer -> Layer Style:

Натиснете върху изображението за цял размер


Натиснете върху изображението за цял размер


Натиснете върху изображението за цял размер


Натиснете върху изображението за цял размер


Натиснете върху изображението за цял размер


Изберете слоя на който вече добавихте стил, кликнете с десен бутон на мишката върху малката иконка и от отвореното меню изберете Copy Layer Style, преминете на следващия слой и по същият начин изберете от менюто Paste Layer Style. Добавете стил и на самата планка, на която са разположени клавишите6. Сега направете надписите. Изберете първия слой, посредством Type Tool, напишете първата цифра, намалете прозрачността и слейте 2-та слоя (Ctrl+E) По същия начин добавете всички останали цифри, като се стараете да ги поставяте в центъра на съответния клавиш7. Изберете всички слоеве с клавишите и ги обединете в група Layer -> Group Layers. Сложете име на тази група "Original". Дублирайте групата и на новата група сложете име "Press". Скрийте временно групата "Original". Изберете първия слой от групата "Press". Направете нова команда (Actions -> New Action) в която запишете следващата стъпка Edit -> Transform -> Scale, намалете размера на първия клавиш за да изглежда така сякаш е натиснат и после приложете командата за всички останали клавиши от групата "Press".8. Анимирането (Window - Animation):

- В първата рамка скрийте всички слоеве от група "Press" и направете видими всички от групата "Original".
- Нова рамка, направете видим клавиш от групата "Press" и го направете невидим в групата "Original". Нататък и сами сте се досетили предполагам.

Ето и резултата:За да запазите готовата анимация отворете менюто (Alt+Shift+Ctrl+S) и изберете формат GIF

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: maqpen4eva
Източник: http://demiart.ru/

Коментари

GameBo7

Не е точно по урока ама ми даде добра идея ....

http://prikachi.com/files/118695G.gif

boliarina

Когато влезнете в линка кликнете на картинката,сажелявам юе не можах да го кача нормално

mimi0895

Браво на вас!Много ми харесват!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.