Преглед на урок

Светещ текст

Светещ текст
1. Създайте нов документ с размери 1000x500pc и запълнете фона с черно. Изберете цвят #042040, вземете Horizontal Type Tool и напишете нещо. Аз използвах размер на буквите 220px.

Натиснете върху изображението за цял размер


2. Създайте нов слой с име Outside Glow. Преместете го под слоя с текста. Натиснете Ctrl + Click върху слоя с текста, за да го селектирате. Променете цвета на #16406F и запълнете селекцията с него (Alt + Backspace). Деселектирайте с Ctrl + D и отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и задайте Radius на 20px.

Натиснете върху изображението за цял размер


3. Създайте нов слой над този с текста и го кръстете Small Lines. Вземете Single Row Marquee Tool . Натиснете Shift и кликнете на няколко места. Запълнете селекцията с бяло.

Натиснете върху изображението за цял размер


4. Отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и променете Radius на 1px. Дублирайте слоя (Ctrl + J). Сега слейте дублирания слой и оригинала (Ctrl + E). Променете Blending Mode на Color Dodge. Натиснете с десен бутон върху слоя и изберете Blending Options и махнете отметката на Transparency Shapes Layer.

Натиснете върху изображението за цял размер


5. Създайте нов слой нат Small Lines и го кръстете Med Lines. Направете селекция с Rectangular Marquee Tool през цялата снимка с височина 5px. Запълнете селекцията с бяло, деселектирайте и отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и променете Radius на 3px. Променете Blending Mode на Color Dodge. Натиснете с десен бутон върху слоя и изберете Blending Options и махнете отметката на Transparency Shapes Layer.

Натиснете върху изображението за цял размер


6. Създайте нов слой над Med Lines и го кръстете Large Line. Направете селекция с Rectangular Marquee Tool през цялата снимка с височина 15px. Запълнете селекцията с бяло, деселектирайте и отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и променете Radius на 5px. Променете Blending Mode на Color Dodge. Натиснете с десен бутон върху слоя и изберете Blending Options и махнете отметката на Transparency Shapes Layer.

Натиснете върху изображението за цял размер


7. Създайте нов слой под този с текста и го кръстете Outline. Натиснете Ctrl + Click[i] върху слой с текста. Отидете на Select -> Modify ->» Expand и порменете Expand на [i]3px. Запълнете селекцията с цвят #B5BBC2 и деселектирайте.

Натиснете върху изображението за цял размер


8. Отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и променете Radius на 5px. Променете Blending Mode на Color Dodge. Натиснете с десен бутон върху слоя и изберете Blending Options и махнете отметката на Transparency Shapes Layer (за по-ярка светлина не махайте отметката).

Натиснете върху изображението за цял размер


9. Създайте нов слой над този с текста и го кръстете Darkness Inside. Натиснете Ctrl + Click върху слоя с текста. Отидете на Select -> Modify -> Contract и променете Contract на 4px. След това деселектирайте и отидете на Filter -> Blur -> Gaussian Blur и променете Radius на 4px.

Натиснете върху изображението за цял размер


10. Тук започва забавната част. Изберете слоя с име Outside Glow и отидете на Filter -> Blur -> Motion Blur и променете Distance на 45px и Angle на

Натиснете върху изображението за цял размер


В случай, че някой се е объркал със слоевете, ето как трябва да изглежда прозорецътПревод: MishoAZ
Източник: http://xen-fx.com

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: MishoAZ

Коментари

Chras

Наистина Много Добър урок ! Получих много добър текст

Moonrage

Супер уроче

e!ns7e!n

да ма супер зле обеснен!

2. Създайте нов слой с име Outside Glow. Преместете го под слоя с текста. Натиснете Ctrl + Click върху слоя с текста, за да го селектирате. Променете цвета на #16406F и запълнете селекцията с него (Alt + Backspace).
Променете цвета убаво променям го, след товаи запълнете селекцията е как да я запълна ? С Alt + backspace изтрива селектираните слоеве??

maqpen4eva

АLT + DELETE - когато е избран преден цвят (foreground)
CTRL + BACKSPACE - когато е избран заден цвят (background)

Thud

При мен всичко се получи перфектно. И командите си работят, както са дадени.

Marincho

при мен се получава грешка при стъпка 2 :(

ChoosenOne

Ще обясните ли по-подробно стъпка 5 ако може?

kotara4ko

Въобще не разбирам 2 стъпка :( Ако може някой да обясни по подробно PLS :)

cawo

Нещо 9-та стъпка не е обяснена много добре - първо селектираме, а после незнайно защо трябва да деселектираме WHY? :(

kotara4ko

Select=>Modify не ми е разрешено!! Как да го оправя всичко направих както трява или поне така си мисля... Помогнете PLS :(

kotara4ko

Аре кажеге ПЛС кво ли не пробвах !!!

Bubblebee

Направете селекция с Rectangular Marquee Tool през цялата снимка с височина 5px това как се прави ? не разбрах :p

St.Jimmy

Въобще не разбирам 2 стъпка Ако може някой да обясни по подробно PLS

nigthmare

вместо да огледнете уроците за начинаещи се мъчите да направите това,ами като имаш фотошоп от вчера и вече искаш да праиш чудеса?! ми няма как...ама никой не гледа секцията за начинаещи!
Запълва се с Paint bucket tool и как да знаете стъпка 2 като никой не е видял урока със слоевете
който са го правили/превели хора за вас...ама не,като барзате нищо не става нали?!...
ПС:урока е страхотен,аз дори работих само по някой стъпки и получих каквото трябваше :D

cakky

как става стъпка 3 не мога да запълня селекцията

Scofield_90

След близо 1 час мъки горе доло стана ето го и резултата благодаря все пак: http://img139.imageshack.us/img139/4849/gibavskaziiskihp9.jpg

Scofield_90

Извинявам се отново за поста ето го резулата:

http://img139.imageshack.us/img139/4849/gibavskaziiskihp9.jpg

DzajO

М да урока е готин. Ето какво постигнах аз , като взаимствах този и още един урок.
Използвах четка с форма на сърце и мисля че се получи добре :

http://www.putfile.com/pic/7781337

DzajO

И аз се извинявам ети го и моето

http://img2.putfile.com/main/3/6414442270.jpg

natalia_oreiro_

E извинете много ама тая команда да слагам с цвят с код не ми я разрешава моя фотошоп.И там при текст с дриими ефект пак не става не се ви хубаво обяснени уроците опростете ги малко

maqpen4eva

Урока е елементарен и много подробно разяснен, не е по силите на хора, които не са запознати с основните техники и не мислят!
Единствения пропуск е в ст.9, където новата селекция, която се получава след свиването, трябва да се запълни с черно и след това да се деселектира!

natalia_oreiro_

Абе я си гледайте работата.Няма да се занимавам ваште уроци които са обяснени на не знам си какъв сложен език.ОПРОСТЕТЕ ГИ!!!

maqpen4eva

natalia_oreiro_ - като не ти харесват уроците, купи си книга! Още един подобен коментар напиши и си навън!

nikipldd

каде се намира това Single Row Marquee Tool не мога да го намера никаде

Zipy

Урокът е хубав и лесен. В допълнение към мнението на Мая Пенчева бих казал, че в стъпка 9 има друг пропуск. Blending Options > Motion blur - на мен спецялно директо ми излизап розореца с тези настроик и черният цвят не се вижда. Не знам може при мен само да е така. Благодара за урока.
:)

ITHD

http://store.picbg.net/thumb/7F/23/8fc36bec857b7f23.jpg" rel="nofollow" target="_blank">url=http://picbg.net/img.php?file=8fc36bec857b7f23.jpg]

http://store.picbg.net/thumb/7F/23/8fc36bec857b7f23.jpg


аз се опитах да направа нещо но нищо несе получи обърках всичко и стана това :D

chadd

е по зле неможа ли да обясниш 9 стъпка воубще нестава незнам за др просто аз се отказах....

3уеkа

много зле обяснен урок

potkor

на стъпка 2 дупликирайте слоя с текста и го поставете под оригинала и тогава filter->blur->gausian blur (20px)

daneo

научи се да обясняваш кат хората !!!!!!!

Ironboyy

как да пусна "Single Row marque tools" ? много ми е трудноо ;(

one_incredible_girl

хора моля някой наистина да обясни стъпка 5 по-подробно защото нещо несхващам как така през цялата снимка и височина 5 пиксела

Morti6ka

<a href="http://www.imeem.com/people/RrMGJ5o/photo/dapnshCTmK/"><img src="http://media.imeem.com/p/dapnshCTmK.jpg" alt="click to comment" title="click to comment" /></a>

liolio2k

урока ако се обясни по добре сигурно ще е супер, ама нищо не разбрах в някои стъпки :Х

kowak

няма такова обяснение....всичко е изображение при теб.именуваш леарите,а пьк говориш за изображение...странно

tablamaster

стъпка 5. : "през цялата снимка" -сиреч черта през буквите от край до край, височина 5пикс., ще рече малко над основите на буквите.
ето ме и мен:Glow

CaFeInA

http://s764.photobucket.com/albums/xx290/Diyana_Ivanova/?action=view&current=bvpy.jpg
Ето го и моя опит :)
nigthmare не си прав/а и аз иимам фтошопа от "3 дена" но до някъде мисля че ми се получи , просто наистина е лекообъркващо и трябва да се замислиш каква е идеята

CaFeInA

Цитат
CaFeInA

http://s764.photobucket.com/albums/xx290/Diyana_Ivanova/?action=view&current=bvpy.jpg

Ето го и моя опит :)
nigthmare не си прав/а и аз иимам фтошопа от "3 дена" но до някъде мисля че ми се получи , просто наистина е лекообъркващо и трябва да се замислиш каква е идеята
http://i764.photobucket.com/albums/xx290/Diyana_Ivanova/bvpy.jpg?t=1269215376
оплескала съм нещо линка (blush)

pakita

Наистина доста объркващ урок. Постигнах резултата, да не кажа и по-добър, но не и по начинът, по който е описан. В противен случай щях да получа едно голямо светещо петно. :D Не винаги разбирането на урока зависи от нивото на обучение (от доста време се занимавам с Photoshop, но по този начин обяснен, наистина нищо не вдянах). На потребителите на тоя сайт ще им кажа да не се нервят много. Все пак тук мотото е "като за без пари - толкова, ако искаш купи си книга". Затова думата урок е доста преувеличена ... ама по-добре да спирам, че още един подобен коментар и съм "навън" :D

diabol0_

Абе урока си е обяснен супер...просто както постоянно повтаря maqpen4eva тук не е място за хора които дори е си правят труда да научат основните техники :)

pakita

Прав си и maqpen4eva е права. Разбира се, че без да си научил основните техники, няма как да напредваш тук. Мен лично не ми представляваше никакъв проблем да направя този текст, тъй като мога да се ориентирам и по самите картинки. Но не става въпрос за това. Чак пък супер обяснен урок?! Уверявам те, знам какво и защо го приказвам. Не искам да омаловажавам труда на MishoAz, но само по броя на негативните по-горе оставени коментари, можеш да си дадеш ясна представа, колко добре е поднесен урока. Както и да е. Това не е сайт за подобен род полемика, а аз май започнах такава :D

Sunshine_S

Правих стъпка 5 няколко пъти и все не се получава.Правих всичко точно както е описано, но тези линии не се получават.Сигурни ли сте, че се използва Rectangular Marquee Tool? Аз не съм от тези, които имат фотошоп от вчера, но незнам защо не се получава.Някой ще помогне ли?Или поне дайте линк или нещо такова на оригиналния урок, този който е на английски, или от къде мога да го намеря?

pakita

Sunshine, най-лесно в случая е да пренебрегнеш написаното и да се водиш по картинките :D :

http://img684.imageshack.us/img684/8522/plamen.jpg


Моето не е точно по урока, предполагам, че си личи.

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.