Преглед на урок

Преливане на цветове

Преливане на цветове
Този ефект е подходящ за картинки с малки размери. Аз съм използвала 200х150 (ако го прилагате за сигнатури да не са по-големи от 400х120).

1/ Отворете картинката и я обезцветете - използвайте метода, показан тук. Настройките трябва да направите според вашата картинка.2/ Създайте нов слой (Shift+Ctrl+N), вземете инструмента Gradient Tool и изберете 2 цвята:

3/ Начертайте хоризонтална линия през средата и сложете Blending Mode нa Overlay.4/ Направете още 2 слоя по този начин, като сменяте цветовете по двойки по ваш избор и вкус. Не ви препоръчвам повече слоеве, защото накрая файла ще стане прекалено голям.

5/ Отворете панела за анимиране, ако сте с PS CS2 или следващите, ако сте с по-стара версия, направете преход към Image Ready (Ctrl+Shift+M).

В панела със слоеве трябва да имате 4 слоя: основния с картинката и 3 с градиентна заливка (всичките трябва да са видими). Задайте Opacity на горните два слоя 0% и оставете 100% на първия градиентен слой ("Layer 1"). По картинката не променяйте нищо.Създайте нов фрейм, сложете Opacity - 0% на "Layer 1", изберете "Layer 2" и възстановете Opacity - 100%.По описания начин направете същото и с "Layer 3":

С маркиран първи кадър в панела за анимиране, натиснете бутончето Tween и в отворения прозорец направете настройките, както на следващата картинка:Изберете последния фрейм от втория цвят (предпоследния в панела за анимация) и отново кликнете на Tween със същите настройки. След това изберете най-последния фрейм, отново Tween, но този път в настройките променете Tween With на First Frame (с това ще направите преливане от последния към първия кадър и така ще затворите цикъла):Задайте еднакъв интервал от време на всички кадри (изберете първия и задържайки клавиш Shift, кликнете на последния, за да зададете интервал от време на всички едновременно).Това е резултата:На следващия образец съм задала Frames to Add - 10 с интервал за време 0.2 сек, затова и преливането не е така плавно. Като цяло файла става с големи размери и не е много практичен, но пък е красиво :)За да запазите готовата анимация отворете менюто (Alt+Shift+Ctrl+S) и изберете формат GIF

Автор: maqpen4eva

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: Ledenata

Коментари

dizz_30

Супер е!

izzie

Ето моя опит:

http://i89.photobucket.com/albums/k238/Izzie_Alex/Lost_angel_02_by_protogeny.gif

О...и урока е много хубав!

summers

"Отворете панела за анимиране, ако сте с PS CS2 или направете преход към Image Ready."Как да направя този преход?

KomarA

При инструментите най-отдолу има едно голямо правоъгрълно будонче или ако не си назбрал File->Edit in ImageReady или Shift+Ctrl+M

summers

Благодаря ти комарче ;) Обаче колкото глупаво да ви се струва-има ли изисквания как накрая да запаметя файла,защото и на мен накрая ми излиза само в един цвят,въпреки че като натисна "play" всичко си върви нормално?

maqpen4eva

Aнимацията се запазва само в GIF формат!

everything_ends

асо нямаме gif?

everything_ends

аве хора помагайте кажете как да го запиша в гив формат вече имам но когато го сложа за гив и ми го записва като обикновенна картинка т.е само 1 кадър

kotkaa

Супер урок ето го моя резултат?

http://i190.photobucket.com/albums/z263/kotkaa/11.gif

зайо байо

а как се прави нов фрейм в ImageReady?

maqpen4eva

В панела Animation има иконка - същата както тази в панела Layers от която се прави нов слой, показано е на картиката, която следва сле:
Създайте нов фрейм, сложете Opacity - 0% на "Layer 1", изберете "Layer 2" и възстановете Opacity - 100%.

guarana

много е .........абе жесток урок

guarana

леле,оказа се че незнам как да си кача проекта тук!
моля пишете ми как става.

TnT_123

Супер е :):):)

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.