Преглед на урок

Инструменти за селекция

Инструменти за селекция
Едни от най-важните инструменти за научаване във фотошоп са тези за селекция (Selection Tools). Чрез тях можете да селектирате която част поискате от картините си и да и придадете каквито ефекти пожелаете. Ето пример за една съвсем малка част от формите които можете да правите:На картинката долу са показани два от основните сета с инструменти за селекция.Като задържите върху тях се откриват още повече форми с помоща на които да селектирате.

Основните форми:Инструментите с които можете да правите форми по ваше желание:Нека упражните използването на Eliptical Marque Tool от основните форми за селектиране. Задръжте с мишката върху бутона им и изберете Eliptical Marque Tool. Сега отидете на картинката си и задръжте мишката и влачете за да видите какви различни форми получавате с инструмента. Когатo ви хареса формата просто пуснете мишката. За да начертаете точно кръг задръжте шрифт и влачете мишката. Пуснете когато сте доволни от кръгчето. Най-използваният инструмент с този е Paint Bucket Tool очертан е в червено на картинката:Натиснете на него и след това натиснете вътре в кръга и ще го запълните с цвета който е избран.Нека се върнем на основните форми и изберем този път Rectangular Marque ToolЗа да начертаете квадратче с този инструмент, а не правоъгълник се получава по сищият начин като задържите Shift докато чертаете.Сега отново изберете Eliptical Marque Tool. Сега ще се научите как да премахвате част от селекцията. За тази цел задръжте Alt и начертайте кръгче от което малка част да е върху квадратчето и пуснете мишката. Виждате, че тази част която е било върху квадратчето вече не е селектирана.Сега след като знаете как да премахата част от селекция е време да се научите и да добавяте селекция.

Задържате бутона Shift и започвате да чертаете.Ето и съвсем кратко обяснение към това каква работа вършат Single Row Marquee Tool и Single Column Marquee Tool:

Single Row Marquee Tool: селектира ред от картинакта който е с височина 1 пиксел.

Single Column Marquee Tool: селектира колонка от картинката която е с дебелина точно един пиксел.

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: dfkj

Коментари

crazyroler

браво точно като за мен.

monimil

лесно уроче като за мене

донт

много добър урок))

_NeLiTa_

Добре ... съжалявам за екстремно тъпия въпрос но съм най-начинаещата от начинаещите ии искам да попитам .. защо при мене НЯМА Eliptical Marque Tool , а има само Rectangular Marque Tool :С Трябва да инсталирам допълинтелно иЛии не знам и аз .. Как просто да стане ;]]

xman

Кликни с десния бутон върху инструмента и ще видиш останалите.

hiks4o

Тези неща ще са ми от полза!
От такъв основен урок се оказа, че половината неща са нови за мен. Явно трябва да си се почне от "А" и "Б"...
Благодаря!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.