Преглед на урок

Воден ефект

Воден ефект
1. Отворете желаната снимка, на която ще приложим ефекта.2. Отидете на Image -> Abjustments -> Hue/Saturation и приложете следните настройкй:Трябдва да се получи нещо такова:3. Дублирайте слоя и отидете на Filter -> Blur -> Guassian Blur и поставете Radius: 1,5px и променете Blending Mode на Overlay.

4. Отидете на Image -> Abjustments -> Hue/Saturation и напарвете тези настройки:След това отидете на Image -> Abjustments -> Level и поставете тези настройки:Трябва да имате нещо такова:5. Върнете се на най-долният слой и го дублирайте. На новия дубликат добавете Filter -> Noise -> Add noise с настройки:6. Отидете на Filter -> Blur -> Motion Blur с насройки:Поставете Blending Mode на Overlay.

7. Сега ще е необходимо да се добавят водни капки, като може да използвате тези:

Натиснете върху изображението за цял размер


Отворете ги, копирайте и ги пастнете на нов слой между двата дублирани. Използвайте Ctrl+T, за да ги наместите да изглеждат добре. Вземете Earese Tool и изтрийте капките, които смятaте за излишни.8. Отново дублирайте най-долния слой и дубликата преместете най-отгоре. Отидете на Image -> Adjustment -> Desaturate и след това на Filter -> Distort -> Shear и сложете тези настройки:Трябва да имате нещо такова:9. Дублирайте слоя и го обърнете. Наместете го така, че да закрива останалата част от изображението и да изглежда като огледално копие на предния слой.10. Променете Blending Mode на последните два слоя на Soft Light. В зависимост от изображението може да използвате Overlay или Multiply.11. Ще ни трябва снимка на изливаща се вода, като тази:Отворете я, копирайте снимката и я пейстнте в нов слой. Слоят на тази снимка преместете над всички останали. Променете Blending Mode на Overlay и отидете на Image -> Abjustments -> Hue/Saturation и си поиграйте с настройките, за да пасне най-добре на вашета снимка.

Резултатът:Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: maqpen4eva
Източник: http://demiart.ru/

Коментари

g3n3s1s

OWNAGE
страхотен си човече

KorteZ

Много готин урок:)

thecat14

леле много як урок

airmalta

чшшш еВати ефекта, но е сложничък за мен, тъй като съм доста начинаещ още

airmalta

не не при мене се получи наистина невероятно яко !!!

zooney

Ето мойто произведение :) :

http://i170.photobucket.com/albums/u268/z00ney/post.jpg

DoNcHe7o0o

сташно готин урок :)

djeska

Отворете ги, копирайте и ги пастнете на нов слой между двата дублирани. КАК ТАКА?МОЛЯ ВИ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ.ИНАЧЕ УРОКА Е МНОГО ИНТЕРЕСЕН...САМО ТОВА НЕ ГО РАЗБИРАМ МН ВИ МОЛЯ ОБЯСНЕТЕ!!!МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО,НО ПРОСТО СЪМ НАЧИНАЕЩА ВСЕ ОЩЕ

tankian

ето и моя опит http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/f538d5172c45e0f519055601c16983f9/f_c

Kal1n

ЗАЩО НЕ МИ ДАВА ДА СЛОЖА КАПКИТЕЕ :(

Frina

Интересен урок :)
Ето го и моя опит:

http://prikachi.com/images/753/2228753J.jpg

debelankovci

Въобще не ми харесва!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.