Преглед на урок

Инструменти за селекция 2

Инструменти за селекция 2
Нека сега продължим напред и изберем един от 4-те интструмента за селекция по ваш избор.След като изберете някой инструмент забележете, че в горната част на програмата се появяват доста опции за инструмента:

Натиснете върху изображението за цял размер


Първо от всичките е Style OptionОт тази опция изберете Cintrained Aspect Ratio. Когато изберете тази опция вие можете да зададете в каква пропорция да са височината и ширината (т,е колко пъти ширината/височината да се нанася върху височината/ширината). Например ако зададете 1:1 то ще направите точен квадрат. Ето как изглежда:А ето го и квадратчето:Ето какво се получава ако зададете 1:4.Сега да разгледаме последната възможна опция Fixed size: Чрез тази опция вие задавате направо размера на селекцията като каквото и да натиснете то ще нарпави селекция с тези размери. Ето как изглежда:Ето квадратчето с размери 64x64:Разбира се нормалният стил ви позволява да правите каквато си искате селекция.

Сега следва да разгледаме какво прави Feather: Позволява ви да размажете (блърнете) краищата на селекцията. Сложете на Feather примерно 5 и направете селекция. Като я направите виждате как краищата се блърват. Колкото по-голяма стойност зададете на Feather толкова повече се размазва.Превод: dfkj
Източник: www.voidix.com

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: dfkj

Коментари

stahlgewitter

къде е това Feather

hockey_girl

в Меню Select (селектиране) ama ne sam sigorna

mariq_m3

когато направиш селекцията даваш десен бутон на мишката и се отваря меню, в което има feather

Exoidka

аз имам малак проблем... като натисна на Rectangular Marquee tool... вместо правоъгълник ми се получава кръгче... и не мога да направя никаква селекция :( някои не може ли да ми помогне

jiometala

Пък, как стана червено само той си знае :(

minerva_555

Exoidka, натиснак десния бутон и ти се появяват четири иструмента исбираш този с правоъгърника. Черната точка трябва да отиде пред правоъгълника. :)

jiometala, червено става като използваш "кофата". Тя е във панела с инструментите. Ако не ти се появява натисни с десния бутон на инструментчето до гумата. Черната точка трябва да е пред "кофата".

http://i211.photobucket.com/albums/bb274/harmaqni_666/untitled-8.jpg

swarovska

А как се селектира текст?50 пъти се опитвах и не се получава.някой може ли да ми помогне.

tekito

то готово ама моето стана нещо безцветно

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.